”Opiskelua ikä kaikki” pitää minun kohdalla paikkansa. Valmistuin 2013 restonomiksi (AMK) viimeisten joukossa Savonlinnasta, sillä matkailun koulutus siirtyi Mikkeliin. Kun joulukuussa sain todistuksen käteeni, olin onnellinen, mutta samalla huomasin, että ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opiskelijat saivat myös omansa. Mietin jo tuolloin, että olisihan se hienoa, jos…

”Opiskelua ikä kaikki” pitää minun kohdalla paikkansa.

 

Olin onnellinen myös siitä, että työllistyin heti esimiestehtävään palvelupäälliköksi. Muutama huilikuukausi ja sitten uusi ura edessä. Jännittävää ja mielenkiintoista. Sain tutustua uuteen: golf-alaan. Minulla oli jo paljon kokemusta omasta yrittäjyydestä palvelu- ja matkailualalla, ja nyt sain noin neljän vuoden kokemuksen palvelupäällikön toimesta.

Työ oli sesonkiluonteisuuden takia aina määräaikaista, joten mietin, että olisi mukava opiskella lisää. Laitoin paperit menemään ja odottelin, kuinka käy. Sain pääsykokeisiin kutsun ja niin sitä oltiinkin jo matkalla Mikkeliin. Kesän tein normaalisti töitä, ja kun tieto tuli, että pääsin sisään, olin jälleen kerran uuden edessä ja onnellinen.

Ajattelin, että nyt jos koskaan, kokeilen hakea jälleen opiskelemaan.

 

Orientaatiopäivien aikaan elokuussa 2017 Mikkelin Xamkilla oli mukava tunnelma. Oli kiva nähdä, ketkä olivat opiskelukavereitani ja opettajia. Muutamien kanssa juttu luisti heti hyvin. Muutenkin minulla oli ihana tilanne, sain aikuisopiskelijana omaehtoisen koulutuksen kautta koulutusrahaa ja pystyin hyvillä mielin jäämään täysipäiväiseksi opiskelijaksi.

Opinnot lähtivät käyntiin hiukan takkuisesti, olihan siitä jo neljä vuotta, kun viimeksi olin käyttänyt Moodlea ja kaikkea opiskeluun liittyvää tekniikkaa ja materiaalia. Monimuotona opinnot jatkuivat mukavasti ja noin kerran kuussa hurruuttelin omalla autolla Mikkeliin kaksipäiväisille lähiopetuspäiville. Monesti jäin hotelliin yöksi, niin tuli huvi ja hyöty samalla kertaa. Vähän shoppailua, ravintolassa syömistä ja ihanasti hotellin saunaosastolla uimista ja rentoutumista.

Oli kiva nähdä, ketkä olivat opiskelukavereitani ja opettajia. Muutamien kanssa juttu luistu heti hyvin.

 

Nyt olen siinä vaiheessa, että kasaan kovaa vauhtia myös oppariin lisää materiaalia. Aikataulu ja suunnitelma on tehty, ja valmistumispäiväksi olen ajatellut toukokuun viimeistä päivää 2019 eli kuopukseni toisen nimen nimipäivää. Kuopukseni, joka aiemmin valmistuttuani vuonna 2013 restonomiksi otti valmistujaiskuvaa äidistään Savonlinnan juhlasalin lavalla 20.12. Samaan aikaan oli hereillä myös Itä-Savon valokuvaaja, joka ikuisti hetken lehden kansikuvaksi.

 

Kuopus kuvaa äitiä valmistujaispäivänä 20.12.2013 (Itä-Savo 21.12.2013)

Olen iloinen, että olen voinut olla esimerkkinä myös molemmille tyttärilleni.

 

Olen iloinen, että olen voinut olla esimerkkinä myös molemmille tyttärilleni. Esikoinen opiskelee palvelumuotoilua Kouvolan kampuksella monimuotona, hän aloitti opinnot 2018 tammikuussa, ja kuopukseni aloitti tradenomiopinnot Mikkelin kampuksella syksyllä 2018 verkko-opintoina. Yrittäjäperheen vesoina itsensä motivointi tulee varmaan äidinmaidossa.

 

Opiskelutrio keväällä 2018 (Jasmi Niskanen, Teija Stenberg-Kero ja Jenni Niskanen) (kuva: Jasmi Niskanen)

”Kiitollisena kohti kevättä, valoa ja kaikkea uutta ja mielenkiintoista.”

 

Teija Stenberg-Kero
Restonomi (YAMK) -opiskelija, Mikkeli

Kirjoita kommentti

*