Mikkeliläinen Elina Kotro on opintovapaalla ja opiskelee prosessi- ja materiaalitekniikkaa. Kahden lapsen äiti ja tuleva insinööri (AMK) suuntautuu materiaalitekniikkaan tavoitteenaan valmistua vuoden 2018 aikana.

Kyseessä on Elinalle jo toinen AMK-tutkinto, sillä hän on valmistunut fysioterapeutiksi niin ikään Mamkista 2004. Sattuma vei hänet valmistumisen jälkeen sairaalatarvikevalmistajan palvelukseen 2005.
– 10 vuotta tuotantokoneiden parissa työskennelleenä halusin perehtyä prosessi- ja materiaalitekniikkaan hieman syvemmin.
– Itselleni jännitystä aiheutti fysiikka ja kemia heti ensimmäisenä lukukautena, sillä lukiossa en panostanut kyseisiin aineisiin lainkaan, mutta pian sain huomata, että sitkeys palkitaan ja kaikki on mahdollista oppia.
– Parasta on ehdottomasti ollut mukavan opiskeluympäristön lisäksi opettajien ”huolenpito” siitä, että kaikki varmasti sisäistävät opiskeltavat asiat mahdollisimman hyvin. Toki oppiminen on jokaisen omalla vastuulla, mutta täällä aktiivinen opiskelija on hyvissä käsissä.

Elinan mukaan hänen työnantajansa on suhtautunut opiskeluun myönteisesti ja hän on myös tehnyt harjoittelut työpaikalleen.
– Erityisen tyytyväinen olen siihen, miten asioita pystyy järjestelemään niin, että ne palvelevat sekä opiskelijaa että opintoja ja siinä sivussa myös työnantajaa. Näin työharjoittelu todella on työn harjoittelua, josta on hyötyä.

Elina on siitä hyvässä asemassa, että hänellä on työpaikka odottamassa opintovapaan loppumista.
– Tavoitteenani on kuitenkin työllistyä valmistuttuani opintojani vastaavaan työhön. Toivoisin erityisesti töitä suunnittelu- tai kehitystehtävien tiimoilta. En kuitenkaan halua sulkea vielä mitään vaihtoehtoja pois tai lyödä suunnitelmia lukkoon, koska opinnot ovat vielä alussa ja koko ajan tulee kaikenlaista uutta ja kiinnostavaa mietittävää.

Terveisiä koulutuksesta kiinnostuneille

Elina suosittelee prosessi- ja materiaalitekniikan opintoja kaikille, jotka eivät säikähdä matemaattisia haasteita ja joita kiinnostaa ympärillä olevien materiaalien valmistukseen, ominaisuuksiin, muokkaamiseen, suunnittelemiseen ja kehittämiseen liittyvät asiat, projektityöt, esimiestehtävät tai mikä tahansa sanaan insinööri päättyvä työtehtävä.
– Vaikka et vielä tarkalleen tietäisikään, mikä sinusta tulee ”isona”, niin tästä koulutuksesta saat varmasti eväitä monipuolisesti ammattiin kuin ammattiin!

Kirjoita kommentti

*