Xamkin Emma Gaala yhteistyöhön kuuluu paljon opiskelijoiden kanssa yhdessä toteutettavia projekteja. Yksi niistä on Emma Gaalan someviestintäjakso, jonka aikana opiskelijat saavat todella halutessaan haastaa itseään.  

Mukana oli tällä kertaa lähes 70 opiskelijaa ja useita tiimejä kilpailemassa paikasta tuottaa Suomen suurimman musiikkialanjuhlan somemarkkinointia. Opintojaksolla opittiin mm. tekijänsuojalaista, somestrategian teosta ja tavattiin markkinoinnin parissa vaikuttavia ihmisiä erilaisissa etäkoulutuksissa.

Voittaja tiimeiksi päätyi lopulta kaksi. Toinen Emma Gaalan ja toinen Xamkin kanaviin.

”Digimarkkinoinnissa vain taivas on rajana ja tavoitteena tässä oli tietysti erottua muista.

Me laitoimme heti ekalla etätapaamisella rattaat pyörimään täysillä. Ennen oikeaa ja virallista toimeksiantoa, me oltiin työnnetty työhanskat käsiin ja saatu somestrategia kunnolla käyntiin ja aivan oikeaan suuntaan, tietämättä mikä se suunta edes vielä oli. Heitin sitten ohi mennessäni, että olisipa hienoa kokeilla tehdä tämmöistä lisättyä todellisuutta.

Noh, eihän meillä kenelläkään ollut kokemusta ennestään moisesta, mutta sanoin heti, että voin kokeilla. Eihän se nyt voi vaikeaa olla. Sit me vaan päätettiin, että tästä tulee meidän yksi valttikortti ja sitä voittoahan me lähdimme tavoittelemaan! Joskus on vaan pistettävä itsensä ulos mukavuusalueelta.” AR-tehosteen tehnyt ja Xamkissa tradenomiksi  opiskeleva Johanna Viinikka sanoo.

Meni kyllä kymmeniä tunteja aikaa yhteensä tehosteen harjoitteluun, eri versioiden suunnittelusta aina valmiiseen versioon. Istuin yömyöhään koneella ja katselin eri tutoriaaleja ”

”Ja kyllähän tässä kelpaa kauluksia nostella, koska voittoisa siitä tulikin. Se kiitos mitä työstä on tullut ja kaikki kokemus muutenkin opintojakson myötä, menneen talven aikana on sanoinkuvailematonta. Upeaa millaisia mahdollisuuksia koulu on meille antanut verkostoitua ja näyttää osaamistamme. Erityisesti se miten meihin on luotettu, on ihan mahtavaa”, kertoo Johanna.

Johanna tiimeineen tuottaa @xamkfi kanaviin vuoden 2021 Emma Gaalaan liittyvää sisältöä kevään ajan ja nyt sinullakin on mahdollisuus päästä kokeilemaan tätä ”Kuka vuoden 2021 Emma ehdokas olet?” AR-tehostetta menemällä @xamkfi instagramiin.