Johdon assistenttityön ja kielten koulutuksessa tradenomi (AMK) -tutkintoa opiskeleva Sari Hatara erikoistuu yritys- ja yhteisöviestintään.

Miksi valitsit johdon assistenttityön ja kielten koulutuksen?
Koulutus tuntui sopivalta yhdistelmältä kiinnostuksen kohteitani. Pääsen opiskelemaan sekä viestintää että kieliä ja kulttuureita. On myös hyvä, että meille opetetaan paljon tietoteknistä osaamista ja erilaisten ohjelmistojen käyttöä. Niiden hallinta on olennaista assistentin työssä.

Millainen opiskelupaikka Kyamk/Xamk on mielestäsi?
Kouvolan kampus on todella kaunis ja viihtyisä ympäristö. Erilaisten koulutusalojen ja kansainvälisyyden takia Kyamk on monimuotoinen ja kiinnostava paikka opiskella.

Kuinka suosittelet alaa nykyisille hakijoille?
Johdon assistenttityön koulutuksella saa hyvät valmiudet monenlaisiin työtehtäviin. Suosittelen alaa etenkin kielten opiskelusta kiinnostuneille ja niille, jotka haluavat luoda kansainvälisen uran.

Mitä olet oppinut alaltasi?
Olen oppinut paljon, esimerkiksi erilaisten ohjelmistojen käyttöä. Myös kielitaitoni on vahvistunut huomattavasti. Lisäksi olen saanut enemmän itseluottamusta esiintymiseen erilaisten ryhmätöiden ja esitysten kautta. Mielenkiintoisinta ovat olleet viestinnän opinnot.

Mikä opiskelussa on ollut parasta ja toisaalta vaativinta?
Parasta ovat olleet opiskelijakaverit sekä opiskelussa onnistumiset. Tuntuu mukavalta tajuta olevansa juuri oikealla alalla tekemässä niitä asioita, joissa on hyvä ja joista nauttii.
Vaativimpia ovat olleet ne pakolliset kurssit, joihin ei välttämättä ole ollut erityistä motivaatiota mutta joiden työmäärä on ollut suuri. Asioiden priorisointi on välillä ollut haastavaa.
Koulutehtäviä ja deadlineja on toisinaan paljon. Kaikkiin opintojaksoihin ei ehdi panostamaan niin paljon kuin haluaisi, joten on valittava, mitä jättää vähemmälle huomiolle.

Onko opiskelusi kansainvälistä?
Meillä on viimeisenä vuonna kolme englanninkielistä kurssia, joista yhden olen korvannut International Business -ryhmän opintojaksolla. Lisäksi olen tuutortoiminnan kautta ollut tekemisissä kansainvälisten opiskelijoiden kanssa. Opiskelijavaihdossa en ole ollut.

Millaiset ovat tulevaisuuden suunnitelmasi?
Minua kiinnostaa sekä johdon assistentin tehtävät että viestinnän ala. Olisi mielenkiintoista työskennellä esimerkiksi tiedottajana. Myös henkilöstöhallinto kiinnostaa. Koulutuksen monipuolisuuden takia työmahdollisuudet ovat hyvät ja assistentteja tarvitaan kaikenlaisissa organisaatioissa.

Kirjoita kommentti

*