Syksyn valmistujaisjuhlia vietettiin maanantaina 19.12.2022 Mikkelin kampukselta striimaten. Juhlassa kuultiin tuttuun tapaan myös valmistuneiden terveisiä. Kouvolan kampukselta valmistuneita juhlassa edusti muotoilijaksi ylemmästä ammattikorkeakoulututkinnosta valmistunut Karoliina Eklund-Vuorela. 

Juhlapuhe Karoliina Eklund-Vuorela

 

Arvoisat valmistuneet ja muu kuulolla oleva väki.

 

Opiskeleminen on aina hyvä idea. Myös työn ohessa opiskeleminen on hyvä idea. Paitsi sitten kun se ei enää ole.

 

Opiskelin viimeisen reilun puolentoista vuoden aikana työni ohessa kulttuurihyvinvoinnin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon ja se oli musta lähtökohtaisesti ihan tosi hyvä idea, kunnes se ei enää sitä ollut.

 

Opiskelujen aikana mä ajattelin monta kertaa sitä, kun kerran kakarana työnsin herneen napaan ja menin paniikkiin, kun en meinannut saada sitä pois. Sekin oli parempi idea kuin työn ohessa ohessa opiskelu.

 

Mä ajattelin myös monta kertaa sitä, kun teini-ikäisenä käärin kerran koko kyynärvarren jeesusteippiin, ja sitten itkin ja huusin ja manasin kun sitä teippiä revittiin pois. Sekin oli parempi idea kuin työn ohessa opiskelu.

 

Sit mä ajattelin monta kertaa myös sitä, kun villinä parikymppisenä laitoin kerran isoon mukiin kahvia, hylamaitoa ja vodkaa ja ajattelin, että täähän varmaan on melkein kun irish coffee. Sekin oli parempi idea kuin työn ohessa opiskelu.

 

Mut nyt ollaan tässä. Kaikesta huolimatta ollaan tässä. Ja tää saattoi sittenkin olla loppujen lopuksi ihan hyvä idea.

 

Kaikista parhaat muistot, kokemukset ja ihmissuhteet syntyy ehkä just niistä kaikista huonoimmista tai hulluimmista ideoista. Joten rakkaat valmistuneet, mä kannustan ja rohkaisen teitä menemään kohti niitä kaikista huonoimpia ja hulluimpiakin ideoita, koska niistä saattaa syntyä vaikka mitä hienoa ja ainutlaatuista.

 

Onnea meille kaikille. Hyvin tehty.