Paula, neuvolaterveydenhoitaja

  1. Miten päädyit alalle ja tämän hetkiseen työhösi?

Toivoin itsenäistä työtä, jossa on vastuuta, mutta kollegoiden tuki saatavilla. Työpaikan sain ennen valmistumista silloisesta harjoittelupaikastani.

  1. Kuvaile työnkuvasi ja tavallinen päivä työssäsi?

Työskentelen äitiys- ja lastenneuvolassa, jonka monipuolisuuteen olen erityisen tyytyväinen. Asiakkaihini kuuluvat äidit raskauden ensikäynnistä kuusivuotiasiin esikoululaisiin eli kaikki siltä väliltä.

Työ on hyvin kokonaisvaltaista ja asetuksin ohjattua, mitä pidän hyvänä. Esimerkiksi lapsen kohdalla huomioidaan aina koko perhe. Päiväni alkaa yleensä klo 8.00. Aamuisin ensimmäinen asiakas on yleensä 4-6-vuotistarkastus (järkevämpi tehdä virkeälle lapselle kuin iltapäivällä hoidosta tulleelle…) tai työssäkäyvä odottaja.

Työaika on joustava ja pystyn suunnittelemaan päiväni tilanteen mukaan. Aamupäivisin on yleensä kolme asiakasta, samoin iltapäivällä. Työpäivään kuuluu myös puhelintunti.

Päiväkotien yhteisölliset palaverit ja lasten kuntoutustyöryhmät täytyy sovittaa myös palapeliin. Nämä ovat tärkeitä ja informatiivisia tapaamisia. Lähetteiden (äitiyspoliklinikka, fysioterapia, puheterapia, toimintaterapia, psykologi) ja lääkäreiden konsultaatioiden kirjaaminen on myös iso ja erityisen tärkeä osa päivittäistä työtä.

  1. Parasta työssäsi?

Vastasyntyneet ja vauvat! Aivan ihania! On upeaa saada seurata kehitystä ja kuinka nopeasti he tulevat vuorovaikutukseen. Se on jotain sanoinkuvaamattoman hienoa!

  1. Mitä vinkkejä voisit antaa alalle hakeutuvalle?

Avointa, positiivista mieltä. Jatkuvaa muutosta ja oppimista!