Xamkissa on verkostoiduttu marraskuussa työelämän kanssa, kun opiskelijat ovat päässeet kuuntelemaan terveisiä työelämästä Teams-alustalla Työelämäpäivät 2020 -tapahtumakiertueella. Työelämäpäivä on Xamkin yhteisten opintojen koulutusjohtaja Seija Aallon ja yritysyhteistyökoordinaattori Heta Vilénin mukaan yksi Xamkin tärkeimmistä sidosryhmätilaisuuksista työelämäyhteistöiden saralla. Tapahtuman tavoitteena on tuoda opiskelijoille näkyvämmäksi yritysten tarjoamia mahdollisuuksia esimerkiksi opinnäyteaiheiden, harjoittelu- ja työpaikkojen osalta. Kaikenkaikkiaan tapahtumaan osallistui yhteensä 32 organisaatiota. 

Kuvassa Heta Vilén ja Seija Aalto.

Työelämäpäivät tapahtumakiertue starttasi 3.11. Xamkin Kotkan kampukselta. Tällöin tapahtumaan osallistuivat verkon välityksellä ensisijaisesti Kotkan kampuksen opiskelijat, mutta tapahtuma oli avoin kaikille opiskelijoille. Mukana tapahtumassa oli yrityksiä usealta eri toimialalta kertomassa toiminnastaan ja tarjoamistaan mahdollisuuksista opiskelijoille. Yritysten edustajia saatiin mukaan muun muassa Essotelta, Attendolta, Sarastia Rekryltä, Stora Ensolta, Nokialta, KSO:lta, Ontecilta, Kaakkois-Suomen Te-toimistolta ja monelta muulta tunnetulta yritykseltä.

Tapahtuma jatkui Kymenlaaksossa heti kaksi päivää myöhemmin, kun Työelämäpäiviä vietettiin verkon välityksellä Kouvolan kampuksella 5.11. Kouvolan tapahtumassa Teams alustalle kokoontuivat muun muassa liiketalouden-, muotoilun- ja terveydenhoidon opiskelijoita. Yrityksinä mukana olivat muun muassa Lindström Oy, Tradenomit ammattiliitto, Muodonmuutos Oy sekä lukuisia myös Kotkan tapahtumaan osallistuneita.

Kymenlaaksosta Etelä-Savoon

Kymenlaaksosta tapahtuma rantautui Mikkeliin 10.11., jossa riittikin ohjelmaa monelle eri koulutusalalle. Mukana oli muun muassa tekniikkaa, hyvinvointia, matkailua ja liiketoimintaa. Yrityksiä mukana oli monelta eri toimialalta, muun muassa Mölnlycke Health Care Oy, MikseiMikkeli, CTS Engtec, Metatavu, Savas-säätiö ja Suur-Savon osuuspankki.

Viimeistä tapahtumapäivää vietettiin Savonlinnassa tiistaina 17.11. Tekniikan ja hyvinvoinnin alojen lisäksi tapahtumassa kokoontuivat turvallisuusalan tradenomiopiskelijoita.

Xamkduuni mukana tapahtumassa

Tapahtumaan osallistui yhteensä 32 yritystä. Mukana oli myös Xamkin oman työpaikkatorin, Xamkduunin, edustaja kertomassa alustan toiminnasta. Xamkduuni on alusta, jossa yritykset voivat tarjota työpaikkoja ja harjoittelupaikkoja Xamkin opiskelijoiden haettaviksi.

Opiskelijapromoottorit osana tapahtumaa

Tapahtumaa houstaamassa toimivat Xamkin opiskelijapromoottorit sekä tapahtumatiimi. Natalie Mattila opiskelee Xamkin Kotkan kampuksella rakennustekniikan insinööriksi ja toimi ansiokkaasti juontajana kaikkina neljänä tapahtumapäivänä. Natalie kertoo, että on myös itse päässyt verkostoitumaan tapahtuman aikana ja saanut uutta näkökulmaa siitä, miten monenlaista osaamista yhden organisaation sisällä voidaan lopulta tarvita. ”Tapahtumassa on ollut todella mukava olla mukana. Olen päässyt tutustumaan moneen uuteen yritykseen ja huomannut kuinka paljon eri alan osaajia yrityksistä löytyy. Jo ensimmäisten työelämäpäivien jälkeen, olin tutustunut yrityksiin, jotka etsivät pian valmistuvia heille töihin ja vinkkailinkin niitä omille kurssikavereilleni!”, Natalie kertoo.

 

Jo ensimmäisten työelämäpäivien jälkeen, olin tutustunut yrityksiin, jotka etsivät pian valmistuvia heille töihin ja vinkkailinkin niitä omille kurssikavereilleni!

 

Xamk on työelämälähtöinen ammattikorkeakoulu, jossa pääsee rakentamaan verkostoja erilaisissa työelämälähtöisissä projekteissa. ”Työelämäläheisyys näkyy sekä opiskelijoiden opetuksessa että laajasti tutkimus-, kehitys ja innovaatio ja palvelutoiminnan kautta. Xamkin tavoitteena on tuoda uutta osaamista alueelle, tuottaa korkeakoulutettuja uusia kykyjä sekä kehittää aluetta yhdessä muiden toimijoiden kanssa.”, Xamkin yritysyhteistyökoordinaattori Vilén kertoo.

Lisätietoja täältä.