Moi vaan moi!

Nimeni on Anne, olen 24-vuotias ja Kouvolan paluumuuttaja. Olen asunut melkein kolme vuotta Kuopiossa, mutta nyt olemme mieheni kanssa palanneet Kouvolaan. Hain Xamkiin opiskelemaan ja piru vie, pääsin, vaikka olin varma, ettei tällainen surkimus mihinkään kouluun tule koskaan pääsemään.

Olen opiskellut elokuusta lähtien tradenomiksi data-analytiikan koulutuksessa. Data-analytiikka on kasvava ala ja Xamk on ainoa ammattikorkeakoulu, jossa on siihen erikoistuva koulutus. Tämänhetkiset kolmannen vuosikurssin opiskelijat ovat ensimmäisiä, jotka valmistuvat tästä koulutuksesta. Tämä on siis aika uutta, vaikka data-analytiikka on jo kovassa käytössä työelämässä.

Hyppäys Parturi-kampaajasta tradenomiksi

Alun perin valmistuin 2016 Parturi-kampaajaksi. Työ oli lähes kuin harrastus. Oli päiviä, kun oli niin hauskaa, että se ei edes tuntunut työltä. Valitettavasti sen huomasi myös lompakossa.

Harkitsin silloin myös yrittäjyyttä, mutta somen voima sai minut jänistämään. Parturi-kampaajista ikävä kyllä puhutaan paljon pahaa somessa.

Parturihommia tein sen pari vuotta, joka jälkeen muutin Kuopioon vakuutusalalle töihin. Puolisoni pääsi sillä välin Kuopioon opiskelemaan IT-insinööriksi.

Vakuutushommiin kyllästyin nopeasti. Se tuntui raskaalta työltä verrattuna parturin hommiin.

Kun sanotaan, että kohtaloa on kuunneltava ja kohtalo kyllä näyttää minne kuulut, niin voin kyllä sanoa, että näin minulle tapahtuikin.

 

Kun sanotaan, että kohtaloa on kuunneltava ja kohtalo kyllä näyttää minne kuulut, niin voin kyllä sanoa, että näin minulle tapahtuikin. Vakuutusyhtiössä päädyttiin YT-neuvotteluihin, jonka kautta työni loppuivat. Tämän jälkeen laitoin hakemuksen Xamkiin opintopolun kautta.

Nyt olen saanut täysin siemauksin nauttia opiskelusta. Vaikeinta on ollut ehdottomasti matikka. Se on kyllä yhtä kärsimystä minulle. Olen todella kiitollinen, että lehtori ja luokkakaverit ovat minua jaksaneet kuunnella, tsempata ja auttaa.

Toivon, että iästä huolimatta muistat, että koskaan ei ole myöhästä. Jos on mahdollista tarttua uuteen haasteeseen, tee se!

Toivottavasti viiden vuoden kuluttua olen valmistunut ja alta löytyisi omistusasunto. Rantatontilta vielä, niin sitten eläisin jo unelmaa!

Ensimmäisillä päivillämme ryhmän retkellä Valkealassa.
Tällä porukalla nähdään usein myös vapaa-ajalla. Kuvassa etsimme kanttarelleja ja suppilovahveroita. Kuvassa myös koirani Bella.
Ensimmäistä kertaa haalarit päällä.

 

 

Anne Kipiaini
Tradenomi (AMK) –opiskelija, data-analytiikka