Nostetta särkikaloista- seminaari Rantasalmella

KEHITYS ALKAA NÄKYÄ

 

OSALLISTU 29.10 – 30.10.2019 SEMINAARIIN JÄRVISYDÄMESSÄ!

Särkikalojen arvoketjun kehittämiseen liittyvä seminaari järjestetään tänä vuonna kolmannen kerran.

Nostetta särkikaloista- seminaarissa on ajankohtaisia puheenvuoroja vajaasti hyödynnettyjen kalalajien arvoketjun eri portailta.

Tulee mukaan kuulemaan, keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia!

Tapahtuma on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen. Mukaan mahtuu 100 ensimmäistä.

Seminaaria on mahdollisuus seurata ja kommentoida myös Livestreamin kautta, mikä ei vaadi ilmoittautumista. Livestreamin kautta voi kommentoida ja esittää kysymyksiä joko nimellä tai anonyymisti.

Seminaaria pääset seuraamaan alla olevasta linkistä

Livestream linkki 

 

OHJELMA

TIISTAI 29.10, Hotel & Spa Resort Järvisydän, Porosalmentie 313, 58900 Rantasalmi

Moderaattori: Mika Soramäki

9.30-10.00 Ilmoittautuminen, kahvi
10.00-10.15 Aamupäivän alkupuheenvuoro, Mika Soramäki, Vanajavesikeskus
10.15-11.15 Kotimaisen kalan brändäys, Sakari Kuosmanen, Kalamies
11.15-11.45 Särkikalakantojen ekologisesti kestävä hyödyntäminen, Timo Ruokonen, Jyväskylän yliopisto
11.45-12.15 Kalastajan kokemuksia vajaasti hyödynnettyjen lajien kaupallisesta pyynnistä, Markku Turtiainen, Ammattikalastaja
12.15-13.15 Lounas
13.15-13.45 Vesialueen omistus särkikalojen arvoketjussa, Vesa Karttunen, Kalatalouden keskusliitto
13.45-14.15 Hoitokalastusten vaikutus kalan kokoon ja kalaston rakenteeseen, Tapio Keskinen, Luonnonvarakeskus / Tanakka- hanke
14.15-14.45 Kalakuljetusten logistiset ratkaisut, Matti Utriainen, Ramboll Oy
14.45-15.15 Kahvitauko
15.15-15.45 Mahdollisuuksien Itä-Suomi, Eetu Karhunen, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
15.45-16.15 Järvikalaa ja kiertotaloutta, Merja Rehn, Sitra
16.15-16.30 Paikallista kalaa aasialaisiin ravintoloihin, Aki Ranta, Lapin Ammattikorkeakoulu
16.30-17.00 Uusia ja innovatiivisia tuotteita kotimaisesta kalasta, Paavo Vallas, Särvin Oy
17.00 -> Päivän loppupuheenvuoro, Heta Ratasvuori, Maa- ja metsätalousministeriö

KESKIVIIKKO 30.10.

 08.30-09.00 Ilmoittautuminen, kahvi
09.00 -09.10 Päivän tutustumiskohteiden esittely
09.30-12.00 Vierailu lähialueen kalataloustoimijoiden luona
12.00-13.00 Paluu Järvisydämeen ja lounas
13.00-13.30 Loppukeskustelu ja seminaarin päättäminen

 

ILMOITTAUTUMINEN

ILMOITTAUTUMINEN ON AVOINNA 20.10.2019 ASTI.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ LINKISTÄ

 

RUOKAILU

Seminaarin lounaat ja kahvitukset ovat kaikille osallistujille maksuttomia. Kestikievarin Tulimenu- illallinen on omakustanteinen hintaan 42,90€, johon ilmoittautuminen seminaariin ilmoittautumisen yhteydessä.

 

MAJOITUS

Hotel & Spa Resort Järvisydän

MAJOITUKSET ENNAKKOON VARATTUJEN RINNEHUVILOIDEN OSALTA TÄYNNÄ! MAJOITUKSIA VOI TIEDUSTELLA ALLA OLEVASTA YHTEYSTIEDOSTA.
Aku Kärki
044 774 1284
aku.karki@saimaaholiday.net

Seminaariin osallistujille pääsylippu Järvikylpylään maksaa 27€.

MAKSAMINEn

Illallisen, majoittumisen ja kylpylälipun maksaminen onnistuu paikan päällä normaalein maksutavoin, sekä laskutuksella.

VAJAASTI HYÖDYNNETTYJEN KALALAJIEN HYÖDYNTÄMISEEN LIITTYVÄT -SEMINAARIT

Seminaareja on järjestetty vuodesta 2017 lähtien. Ensimmäisen kerran seminaari järjestettiin Lahdessa. Vuonna 2018 vastaava seminaari järjestettiin Jyväskylässä. Tänä vuonna Järvisydämessä järjestettävä seminaari toimii samalla Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun hallinnoiman Nostetta särkikaloista- hankkeen loppuseminaarina, sekä hanketta rahoittavan Suomen itsenäisyysrahasto Sitran ohjelmakauden loppuseminaarina.

 

KENELLE?

Seminaari on tarkoitettu kaikille kalatalouden parissa työskenteleville tai siitä kiinnostuneille henkilöille.

 

JÄRJESTÄJÄ

Pääjärjestäjänä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Nostetta särkikaloista- hanke ja Sitra. Muita järjestäjiä ovat mm. Itä- ja Sisä-Suomen kalatalousryhmät, Luken ja Pyhäjärvi-instituutin Tanakka-hanke sekä Jyväskylän yliopisto.

 

Tiedustelut ja lisätietoja:

Eetu Karhunen
eetu.karhunen@xamk.fi, puh. 0405456522

 

Jaa sivu