Savonlinnan alueen ruokaketjun toimijat kokoontuvat helmikuussa keskustelemaan ruoka-alan nykytilanteesta ja tulevaisuudesta. Savonlinnan Ruoka Forum: Millä Eväillä Tulevaisuuteen? -tapahtuma järjestetään opetusravintola Paviljongissa (Rajalahdenkatu 4, Savonlinna) keskiviikkona 14. helmikuuta klo 13–17. Tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

– Kaikki ruokaketjun toimijat, kuten tuottajat, jalostat, kehittäjät, asiantuntijat sekä ravintola- ja tukkutoimijat ovat tervetulleita mukaan. Tuottajilla on myös tilaisuus päästä esittelemään omia tuotteitaan tilaisuuden yhteydessä järjestettävällä ruokatorilla, KISMET-hankkeen projektipäällikkö Jade Hirvonen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta kertoo.

– Tapahtuman huippupuhujat, Sitran kestävyysasioiden johtava asiantuntija Liisa Pietola ja Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi, luotsaavat meidät kestävälle polulle. Pietola pohjustaa ensin kestävää ruokajärjestelmää Suomen näkökulmasta ja paljastaa, miten pääsemme siihen viiden tavoitteen avulla. Syväniemen puheenvuorolla taas syvennymme erityisesti siihen, miksi on tärkeää ymmärtää kuluttajaa ja loppuasiakasta tulevaisuuden haasteiden taklaamisen kannalta, Hirvonen jatkaa.

Tapahtumassa nostetaan pöydälle Savonlinnan ruoka-alan nykytila-analyysin keskeiset kohdat. Analyysissa todettiin, että tärkeitä kokonaisuuksia ovat ruoka-alan yhteistyö, jakeluketjut, Puruveden muikku, lörtsy sekä puhtaat raaka-aineet ja luonto. Tilaisuudessa kuullaan, miten nämä kokonaisuudet toimivat, mitä niihin liittyen kannattaa unohtaa ja mitä kehittää. Nykytila-analyysi on tehty Savonlinnan Hankekehityksessä.

– Ruoka- ja elintarvikealan kehittäminen on saanut Savonlinnassa uutta nostetta usean alkaneen kehittämishankkeen myötä. Ruoka on myös erittäin ajankohtainen aihe nyt, kun European Region of Gastronomy juhlavuosi on alkanut, projektipäällikkö Veera Riikonen Savonlinnan Hankekehityksestä sanoo.

Ilmoittautuminen tapahtumaan päättyy 6. helmikuuta. Tapahtuman järjestää Interreg Baltic Sea -rahoitusta saava KISMET – Sustainable Food Environments -hanke yhdessä Savonlinnan Hankekehityksen kanssa.

Toivotamme myös median tervetulleeksi tapahtumaan!

Lisätietoja:

projektipäällikkö Jade Hirvonen, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
040 167 6918, etunimi.sukunimi@xamk.fi

projektipäällikkö Veera Riikonen, Savonlinnan Hankekehitys Oy
050 473 7272, etunimi.sukunimi@savonlinna.fi

Tapahtuman verkkosivu: https://elinkeinopalvelut.fi/14-2-2024-savonlinnan-ruoka-forum-milla-evailla-tulevaisuuteen/