Kuopion Woodi Oy suunnittelee ja valmistaa toimivan oppimisen ja käytännöllisen arjen edellytyksiä kouluihin, päiväkoteihin ja asumisen ympäristöihin. Yrityksen missiona on luoda laadukkaita ja näyttäviä julkitilojen kalustusratkaisuja, jotka kestävät aikaa ja käyttöä.

Toimitusjohtaja Mika Rissanen kertoo, että yritys on ollut innolla mukana Xamkin Puusta hyvinvointi-innovaatioita -projektista sen alusta asti.

”Huonekaluvalmistajana haluamme tarjota asiakkaillemme ja kalusteitamme käyttäville ihmisille turvallisia kalusteratkaisuja arjen tilanteisiin päiväkodeissa, kouluissa ja seniorikohteissa”, Rissanen toteaa.

”Tavoitteena meillä on saada konkreettisia tutkimustuloksia puun hyvinvointivaikutuksista – sekä olla omalta osaltamme mukana lisäämässä puun hyvinvointivaikutusten näkyvyyttä.”

Koivu kunniaan

Woodin päämateriaali on luja ja kestävä koivu. Rissanen myöntää, että puun hyvinvointivaikutukset tuovat yritykselle kilpailuetua – mutta terveyden edistämisellä on myös aivan oma itseisarvonsa.

”Meille on tärkeää olla mukana edistämässä sisätilojen terveellisyyttä ja viihtyvyyttä huonekaluvalmistajan näkökulmasta.”

Entä sitten projektin seuraavat askeleet? – Rissanen kertoo, että yritys odottaa mielenkiinnolla tuloksia hankkeen tiimoilta:

”Toivomme, että pystymme hyödyntämään niitä tulevaisuudessa tuotesuunnittelussa ja viestinnässä.”

Pitkän linjan kalustevalmistaja

Vuonna 1994 perustetulla yhtiöllä on moderni, teollisuusautomaatiota täysimääräisesti hyödyntävä tehdas Kuopion Kelloniemessä. Yritys on vuosien saatossa vakiinnuttanut paikkansa mm. päiväkotien ja koulujen luotettavana kumppanina. Valttikorttina on toiminut pedagogiikan ammattilaisten kanssa tehty yhteistyö, joka on kartuttanut Woodin osaamista loppukäyttäjilleen turvallisten, toimivien ja kehittymistä tukevien kalustusratkaisujen valmistajana.

Woodi soveltaa toimintaansa ISO 14001 -ympäristöjärjestelmästandardia. Tuotteet ovat ympäristöystävällisiä ja turvallisia käyttäjilleen, linjaa Rissanen.

”Elinkaaren päätyttyä tuotteemme voidaan turvallisesti hävittää tai hyödyntää uusiokäyttöön. Lisäksi tuotantoprosessissamme pyrimme vähentämään jätteiden määrää, edistämään kierrätystä ja jätteiden hyödyntämistä”, hän linjaa.


Artikkeli on tuotettu osana Puusta hyvinvointi-innovaatioita -hanketta.