Kevät on jo pitkällä ja kohta kesälaitumet kutsuvat, mutta ennen sitä on ollut mielenkiintosia tapahtumia Kymenlaaksossa, jossa Digit2-hanke on ollut mukana.

Digimessut Patoareenalla

Digit2-hanke oli esittelemässä hankkeessa tuotettuja sovelluksia Digitaidoilla osalliseksi -hankkeen Taideruukin Patoareenalla järjestämillä Digimessuilla 13.4. Tapahtumassa eri palveluiden tarjoajat opastivat muun muassa ikääntyneitä, nuoria ja maahanmuuttajia digiasioissa. Digit2-hankkeen pisteellä esiteltiin DIGIT-APP – Tärpit työelämään -sovellusta, josta oli valmistunut englannin kielen käännös. Käännös oli ilmennyt lukuisissa palautteissa, jonka perusteella se päätettiin tuoda sovellukseen. Lisäksi hankkeen pisteellä pääsi pelaamaan Digitärpit-kalastuspeliä, joka opettaa digitermien ymmärtämistä. Siinä kalastetaan digikaloja, joiden mukana tulee selitys satunnaiselle digitermille.

Linkki Digitärpit-peliin: Digitärpit by Ikamon – itch.io (linkki pyytää salasanaa: digitarpit)

Digit2-hanketoimijat Kuusankoskella Taideruukin Patoareenalla

Hanke jakoi pisteensä Xamkin Indie-hankkeen kanssa, jonka pisteellä pääsi muun muassa kertomaan digihaasteistaan. Digit2 ja Indie -hankkeiden pisteellä kävi paljon henkilöitä tutustumassa hankkeiden toimintaan ja tuotoksiin. Kohtaamiset olivat ajatusrikkaita ja mieleenpainuvia. Tapahtuma loi hyviä verkostoitumismahdollisuuksia hankkeelle.

Digit2 ohjaamolla:

Digit2-hanke osallistui huhtikuussa myös Ohjaamomessuille, jossa hanke esitteli Tärpit työelämään ja Digitärpit -sovelluksia nuorille ja Ohjaamon verkostolle. Ohjaamoyhteistyö on näyttäytynyt vahvasti osana Digit2-hanketta. Ohjaamon verkoston toimijoita on informoitu DIGIT-APP – Tärpit työelämään -sovelluksesta, jotta he voisivat hyödyntää sovellusta työssään.

Digit2-hankkeen piste Kouvolan Ohjaamolla: Kävijät voivat testata sovellusta tabletilla ja jättää palautetta joko suullisena tai webropol-kyselyn kautta