Vuosi alkaa olla lopuillaan, ja uusi vuosi kurkkii jo nurkan takana… Marraskuun lopussa julkaisimme koosteen Kaakkois-Suomen luomusta, ja tulevan vuoden tapahtumien suunnittelu on ollut jo pitkään vauhdissa. Menovinkkeinä tarjoamme myös valmennuksia etenkin luonto- ja ruokamatkailua ajatellen. Joulukuuhun kuuluu luonnollisesti myös joulukalenteri :).

 

Kooste Kaakkois-Suomen luomusta julkaistiin

Kaakkois-Suomen luomupeltoala on lisääntynyt vakaasti tällä vuosikymmenellä. Luomuna kasvatetaan etenkin viljaa. Sen sijaan luomupuutarhatuotantoa on niukasti, samoin luomukotieläintuotantoa on Kaakkois-Suomessa melko vähän. Alueella toimii useita luomutuotteita jatkojalostavia yrityksiä, jotka valmistavat tuotteita moniin eri tuoteryhmiin.

Ajankohtaisia alueellisia luomutilastoja esittelevä kooste laadittiin osana hankettamme. Näistä linkeistä pääset kätevästi suoraan lisätiedon lähteille:

 

Tammikuussa tapahtuu!

Vuosi 2020 pyörähtää vauhdilla käyntiin. Tässä muutama poiminta:

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson luomun kehittäjäryhmät kokoontuvat 22.1.2020 Lappeenrannassa ja Kouvolassa.

Miten Kymenlaakson ruokamatkailua saataisiin nousuun ja mitä kaikkea meillä onkaan tarjolla? Tule ideoimaan kanssamme Ruokamatkailun työpajaan torstaina 30.1.2020. Mukana järjestelyissä myös Kinno ja Cursor. Tiedotamme päivästä lisää ohjelman varmistuttua, joten ole kuulolla!

Kinno ja Cursor järjestävät jo tammikuun alussa Kotkassa ja Kouvolassa kestävän luontomatkailun valmennuksia, jotka sopivat erinomaisesti luomu- ja ruokamatkailutoimijoille sekä aiheen parissa työskenteleville kehittäjille. Katso lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan:

Matkailuun liittyvää tietoa digitaalisen markkinoinnin eri teemoista on puolestaan tarjolla Xamkin Kymenlaakson matkailun digiloikka -hankkeen sivuilla silloin, kun sinulle sopii. Keskustelunomaiset webinaarit eli debinaarit ovat tarjolla kaikille kiinnostuneille, ja teemat sopivat myös muille kuin matkailualan yrittäjille:

 

Save the Date – Luomufoorumi maaliskuussa

Valtakunnallinen Luomufoorumi järjestetään 25.-26.3.2020 Kouvolassa, ja hankkeemme osallistuu ensimmäisen seminaaripäivän järjestelyihin. Seminaarissa kuullaan muun muassa luomusiementuotannon fokusryhmän työn tuloksia. Toisena päivänä luomualan kehittäjät kokoontuvat omaan työpajaan.

 

Joulu on jo nurkan takana

Joulutunnelmaan voi virittäytyä vaikkapa kurkkaamalla Xlab – Yhteys yrityksiin -hankkeen joulukalenterin luukkuun 18. Sieltä saattaa löytyä tuttuja tonttuja :).

 

Rauhallista Joulun aikaa ja menestystä vuodelle 2020!

Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa -hankkeen väki

Kuvan tontut vasemmalta oikealle: Aura, Teija, Anne ja Marja-Riitta. Kuva: Viveka Tiitola.