Kiinnostaako ennakointi? Talven 2022-2023 aikana järjestetty Future Proof -pilottikurssi saa nyt jatkoa. Verkkokurssin voi suorittaa Eduficationin alustalla kuka tahansa – veloituksetta!  

Kyseessä on tutustumiskurssi ennakoinnin maailmaan. Opitaan, mitä ennakointi ylipäätään tarkoittaa ja miten tulevaisuustyöskentelyssä pääsee alkuun. Erityisen hyvin kurssi sopii pienyrittäjille, mutta kyllä sisällöistä hyötyvät muutkin. Ennakointi on tulevaisuuden kansalaistaito, joka kannattaisi jokaisen opetella.

Ennakointi ei ole arvaamista tai veikkailua, vaan muutoksen kartoittamista ja tulevaisuustiedon hyödyntämistä tarvelähtöisesti. Ennakoiva yrittäjä paitsi reagoi muuttuviin tilanteisiin, myös valmistautuu muutoksiin ja toimii saadakseen aikaan muutosta.  

Menestyvä yrittäjä osaa ennakoida

 

Ennakointitietoa on saatavilla runsaasti. Ongelmaksi muodostuu, että kaiken tiedon analysointi ja hyödyntäminen voi olla haastavaa. Samalla, jos hyödyt ovat epäselviä, ei aikaakaan tahdo löytyä uuden omaksumiseen ja systemaattiseen tekemiseen. Tämän vuoksi kurssilla kerrotaan paljon ennakoinnin tarkoituksesta ja siitä mihin kaikkeen sen avulla voi vaikuttaa.  

Jokainen yrittäjä huomaa myös varmasti, että omassa tekemisessä on jo ennakoinnin elementtejä. Nyt vain katsotaan teemaa kokonaisuutena ja aletaan työskennellä tietoisesti edeten.

 

Kuvituskuva Canva.com

 

Jotta alkuun pääseminen olisi mahdollisimman vaivatonta, kurssilla opiskellaan verkkoalustalla omaan tahtiin. Sisällön läpikäyminen vie noin 8 tuntia aikaa. Tämän lisäksi voit tutustua lisämateriaaliin.  

Tätä kurssia on odotettu!

 

Verkossa suoritettava kurssi täydentää olemassa olevaa tarjontaa upeasti. Kurssimateriaalit koostuvat lyhyistä videoista ja teksteistä sekä työpohjista.

Monille videot ovat pitkiä tekstejä mielekkäämpi tapa opiskella. Alustalle on myös linkitetty blogeja ja artikkeleita, joissa kerrotaan esimerkkejä aiemmalle pilottikurssille osallistuneiden yrittäjien ennakointiharjoituksista. 

Future Proof ennakoinnin perusteet -verkkokurssi on hankkeemme viimeinen suuri ponnistus. Hanke päättyy elokuun 2023 lopussa. Onneksi Eduficationin alustalla verkkokurssi jatkaa vielä pitkään tämän jälkeen!  

Aloita ennakoinnin opiskelu täällä.