Ystävämme, aurinkoinen ja hymyilevä Kesä hakee jälleen uusia kokemuksia vuodenaikaan, jolloin tunnemme olevamme voimissamme. Kesällä on kivaa. Kesä toivoisi kesätyötä. Kesälle sopisi hyvin uusi työkokemus. Kesä on valmis tarttumaan toimeen.

Hei Kesä, haitko johonkin mielenkiintoiseen yritykseen, mutta jäit tällä erää valintojen ulkopuolelle? Ehkä pääsit työhaastatteluun, mutta et kuitenkaan tullut valituksi. Kutkutteleeko vieläkin mielessä, mitä jos sittenkin olisi päässyt siihen työhön? Kuulostaako tutulta?

Eipä lannistuta vielä. Onko kesätyön löytäminen mahdollista vielä  tai miten kesätyöpaikkoja voi löytää kesken kesän? Tilanteet työpaikoilla elävät, ihmiset liikkuvat ja asioita tapahtuu. Yllättäviä kesätyömahdollisuuksia voi avautua.

 

Tarvitaanko teillä lisäkäsiä – onko kesä ollut kiireinen?

Rohkeus on valttia ja kysyvä ei eksy. Työnantajaan voi olla yhteydessä uudestaan, ja ilmaista kiinnostuksensa yllättäenkin avautuviin tehtäviin.

– Mikä on yrityksen työvoimatilanne  tällä hetkellä? Onko jotain yllättäviä työvoiman tarpeita noussut esille? Kenties toiminta kasvanut kesän aikana kysynnän vuoksi ja tekijöitä kaivataan? Lähteekö kesätyöntekijä opiskelemaan jo elokuussa, ja vielä olisi kesää ja niin ikään myös töitä jäljellä?  Vai valitsiko joku kuitenkin toisen työn?

– Aina siis kannattaa kysyä, vähintään sen vuoksi, että tulevia kesiä varten jää mieleen aktiivisena työnhakijana, joka on valmis hyppäämään työhön nopeasti.

Entäpä sitten syksyn työvoiman tarpeenne? Onko kesätyöntekijät liikkumassa opintojen pariin ja avoimia tehtäviä olisi mahdollisesti tarjolla? Monesti kiireinen kesä lisää palveluiden kysyntää myös alkusyksyyn, jolloin moni työsuhde voi jatkua pidemmälle.

Ja muista Kesä, että olet aivan mainio ja osaava tyyppi, vaikka et tänä kesänä työllistynytkään. Hakijoita on paljon ja paikkoja rajallisesti. Hiotaan CV, työhakemus ja työhaastattelukunto seuraavaa hakukierrosta varten. Tavoitteena, että silloin tärppää Kesälle työ.

 

Hyvää kesätyötä!

 

Kirjoittanut: Heidi Aska-Randelin