Nordic Business Forum (NBF) on vuosittain järjestettävä, kaksipäiväinen merkittävä liike-elämän seminaari. NBF:n livestriimiä seurattiin Mikkelin kampuksella 26.-27.9.2018 runsain joukoin. Päiviin osallistui yhteensä 260 kuulijaa, joista suurin osa oli opiskelijoita.

Tänä vuonna Nordic Business Forum järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 26.–27. syyskuuta. Tapahtuman teemoja olivat ”Strategy”, ”Peak Performance” ja ”Artificial Intelligence”. Tapahtumassa puhuivat Presidentti Barack Obama, Marcus Buckingham, Steven Kotler, Andrew McAfee, Don Tapscott, Susan Cain, Gary Hamel, Aswath Damodaran, John Mackey, Amy Cuddy, James Hewitt, Niklas Zennström ja Sheila Heen.

Mielenkiintoisia puheenvuoroja kuultiin mm. liittyen kasvuun, innovaatioihin, johtajuuteen ja tekoälyyn. Susan Cain avasi puheenvuorossaan introverttien voimaa, Sheila Heenin puheenvuorossa rakennettiin ”ei syyttelevää” kulttuuria ja parempaa kommunikaatiota. Tapahtuman kruunasi torstaina liene odotetuin puheenvuoro, kun Skypen perustaja Niklas Zensström haastatteli Barack Obamaa ohjatussa keskustelussa.

 

Tapahtumaan osallistui paljon opiskelijoita.

 

mukana aktivoimassa opiskelijoita mukaan

Tapahtuma mahdollisti opiskelijoille huippupuheenvuorojen seuraamisen. Tämän lisäksi kampuksella promotoitiin tapahtuman yhteydessä Innovate or die -innovaatiokilpailua sekä PatteriES -yhdistystä.

Innovate or die –innovaatiokilpailun osallistumisen opiskelijoille mahdollistaa tänä vuonna Yrittäjäksi -hanke. Innovate or die on korkeakouluopiskelijoille suunnattu valtakunnallinen innovaatiokilpailu ja opintokokonaisuus, jossa eri alojen opiskelijat pääsevät ratkomaan oikeita yrityselämän haasteita intensiivisesti ja käytännönläheisesti, yhdessä tiiminä. Tapahtumassa yritykset antavat tiimeille haasteen liittyen liiketoimintaansa. Tiimit muodostavat ratkaisuehdotuksensa 24 tunnin aikana, jonka jälkeen tulokset esitellään toimeksiantajille ja parhaat ideat palkitaan 1000€ palkintorahalla.

Xamkin Kouvolan ja Kotkan kampuksilla vaikuttava ja Mikkelissä toimintaa lanseeraava Patteri Entrepreneurship Society (PatteriES) starttaa uusilla voimilla. PatteriES:n tavoitteena on aktivoida opiskelijoita tapahtumien, puheenvuorojen sekä innostamisen kautta yrittäjyyteen sekä itsensä kehittämiseen. Tällä hetkellä Patteri ES etsii innokkaita opiskelijoita mukaan toimintaansa (kts. kuva).

 

PatteriES etsii toimintaan mukaan innokkaita opiskelijoita.

 

Monelle ES-toiminta tarkoittaa yrittäjyydestä puhumista tavalla, johon opiskelijat voivat samaistua. Tämä on myös meitä ohjaava ajatus, mutta ES-toiminnalla on myös syvempi taso. Haluamme olla mukana kaikessa, mikä Kaakkois-Suomessa liittyy yrittäjyyteen ja auttaa organisaatioita ja yksilöitä pääsemään kohti tuottavampaa tulevaisuutta. Annamme opiskelijoille mahdollisuuden kuulla yrittäjyydestä, tutustua yrittäjiin, kehittää omia ideoitaan yritykseksi, saada mentorointia sekä tukea toimintaansa. Entrepreneurship Society tarjoaa jäsenilleen ja toiminnasta kiinnostuneille erilaisia mahdollisuuksia kehittyä, oppia ja verkostoitua.” (Patteri ES, 2018).

 

ENSI VUONNA UUDELLEEN

Mikkelin kampuksella tapahtumastriimiä oli mahdollista seurata molempien päivien ajan tilassa D127. Tila toimi mainiosti useiden screenien ja muunneltavuutensa ansiosta. Välillä tapahtuma oli niin täynnä, että tyhjensimme tuoleja viereisestä luokasta ja käytävältä saadaksemme kaikki innokkaat mukaan. Tilaratkaisun kannalta voidaankin pohtia samankaltaisia, mutta tilavampia vaihtoehtoja tulevia toteutuksia ajatellen.

Nordic Business Forum -tapahtuman livestriimaukselle oli selkeästi kysyntää – ensi vuonna tapahtuma kannattaa ehdottomasti järjestää uudelleen.

 

Kirjoittanut

Anna-Maija Torniainen

Livestreamin mahdollistivat yhteistyössä Yrittäjäksi – nuorille tukea yrittämisen alkuun ja Roihu – Uutta yrittäjyyttä, sukupolvenvaihdoksia ja kansainvälisiä yrityksiä -hanke. Hankkeita rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta.