NY Uskalla Yrittää -semifinaalissa 20.2.2019 kilpaili perusasteen, toisen asteen sekä korkeakouluasteen opiskelijoita. ROIHU ja Yrittäjäksi -hankkeet ovat mukana edistämässä nuorten yrittäjyyttä.

 

Etelä-Savon NY Uskalla Yrittää -semifinaalit pidettiin 20.2.2019 Stellan kauppakeskuksessa, Mikkelissä. Semifinaalissa oli yhteensä 17 yritystä kolmelta eri kouluasteelta. Mukana oli 9.luokkalaisia Rantakylän yhtenäiskoulusta, toisen asteen opiskelijoita Esedusta ja SamiEdusta sekä korkeakouluopiskelijoita Xamkista. Etelä-Savon semifinaalin pääjärjestäjänä oli YES Etelä-Savo.

Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämä Uskalla Yrittää -kilpailu on tarkoitettu NY Vuosi yrittäjänä sekä NY Start Up -ohjelmien NY-yrityksille. NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma on tarkoitettu perusasteelle ja toiselle asteelle, NY Start Up -ohjelma taas korkeakouluasteelle. Semifinaalien voittajat pääsevät kilpailemaan Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään 8.-9.5.2019 Helsingissä.

NY yrittäjyys on mahtava tapa kokeilla yrittäjyyttä

 

Opiskelijoilla oli mahtavia, käytännönläheisiä ja ongelmia ratkovia yritysideoita. NY ohjelmiin osallistumisesta opiskelijat kertoivat oppineet muun muassa ryhmätyöskentelytaitoja, jotka ovat hyvin tärkeitä työelämän kannalta. NY yrityksen perustaminen oli vahvistanut myös opiskelijoiden yrittäjyystaitoja sekä opettanut, mitä kaikkea tulee huomioida yritystä perustaessa. Eräs opiskelija kommentoikin osuvasti ”NY yrittäjyys on mahtava tapa kokeilla yrittäjyyttä”.

 

Semifinaalin tuomaristo valitsi Etelä-Savon voittajiksi:

Perusaste: SeNe NY, Rantakylän yhtenäiskoulu
SeNe NY tarjoaa atk-tukea senioireille.

Toinen aste: KeKen Lounas NY, Esedu
KeKen Lounas NY  on kestävää kehitystä tukeva lounaspaikka, joka tarjoaa hävikkilounasta joka perjantai Tuskun kaupunginosassa Mikkelissä.

Korkeakouluaste: Naksu NY, Xamk
Naksu NY on uusi mobiilisovellus, joka tuo yhteen alueen ravintoloiden ja kahviloiden tapahtumat.

Pääpalkintojen lisäksi kunniakirjat jaettiin myös parhaille myyjille sekä yleisön suosikeille.

Etelä-Savon Uskalla Yrittää -semifinaalin voittajat vasemmalta oikealle: Naksu NY, KeKen Lounas NY ja SeNe NY. Voittajat pääsevät kilpailemaan NY Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään 8.-9.5.2019 Helsingissä.

 

ROIHU sekä Yrittäjäksi -hankkeet olivat mukana NY Uskalla Yrittää -semifinaalissa. ROIHU-hankkeen osatoteuttajien eli ammattiopistojen tavoitteena on kehittää NY-toimintaa ja saada perustettua uusia NY-yrityksiä myös aloille, joissa niitä ei ole aikaisemmin ollut. Yrittäjäksi-hanke on taas vahvasti vauhdittanut Xamkin NY Start Up opintojaksoa, jonka kautta Xamkin NY-yritykset löysivät tiensä semifinaaliin.

 

Katso NY-yrityksien esittelyt videokoosteelta:

 

Kirjoittanut

Jade Hirvonen

Kirjoita kommentti

*