Nyt tiedon äärelle ja verkostoitumaan!

Kaikille avoimessa Luomufoorumin seminaaripäivässä kuullaan täyttä asiaa monimuotoisuudesta, ja huhtikuussa tuotteistetaan luomua Luomubuumi-työpajassa. Keväällä tapahtuu paljon muutakin – tule mukaan nostamaan luomua lentoon!

 

Luomufoorumin teemana monimuotoisuus

Ruoka-alan kehittäjien vuotuinen tapahtuma järjestetään tänä vuonna 25.-26. maaliskuuta Kouvolassa. Kaksipäiväinen tapahtuma alkaa Monimuotoinen luomutuotanto -seminaarilla, joka on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Tilaisuudessa kuulemme muun muassa luomusiementuotannon nykytilasta ja uusista mahdollisuuksista. Tarjolla on myös mielenkiintoisia tutkimustuloksia pitkäaikaisen luomuviljelyn vaikutuksista maaperään ja ravinnehuuhtoutumiin. Lisäksi mukana on asiaa kuluttajista, viljelyn kannattavuudesta ja jopa hapanjuurileivistä.

Luomufoorumin toinen päivä on suunnattu erityisesti hanketoimijoille, ja silloin pohditaan luomun kehittämistä alueilla.

Katso koko ohjelma ja ilmoittaudu mukaan: https://proluomu.fi/luomufoorumi-2020/

Tervetuloa Kouvolaan!

Luomufoorumin järjestää vuonna 2020 Ruokasektorin koordinaatiohanke yhdessä Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa -hankkeen ja Diverfarming-hankkeen kanssa.

 

Lisää luomutuotteita Luomubuumi-työpajan avulla

Kasvava luomukysyntä tarjoaa paljon uusia mahdollisuuksia kaikille elintarvikealan toimijoille. Luomubuumi-työpajassa 16.4.2020 on oiva mahdollisuus keskustella yritysten tuotekehitystarpeista ja ideoida uusia luomutuotteita.

Millaisia markkina-aukkoja luomutuotteille löytyy päivittäistavarakaupasta? Entä millaista luomutuotetarjontaa näkyi tämän vuoden Biofach-messuilla? Miten luomun tuotekehitystarpeisiin voidaan vastata Kaakkois-Suomessa?

Tule kuuntelemaan, keskustelemaan ja ideoimaan!

Laita päivämäärä jo talteen, tiedotamme Luomubuumi-työpajan paikasta ja tarkemmasta ohjelmasta myöhemmin.

Luomubuumi-työpajan järjestää Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa -hanke yhteistyössä Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin ja Luonnonvarakeskus Luken Luomubuumi-hankkeen kanssa.

 

Luomu nostetaan lentoon yhdessä!

Keväällä tapahtuu Luomufoorumin ja Luomubuumi-työpajan ohella paljon muutakin!

Suunnittelemme yhdessä MTK-Kaakkois-Suomen ja Saimaan Luomu ry:n kanssa Kaakkois-Suomeen luomuviljelijöille ja luomusta kiinnostuneille tuottajille yhteistä verkostoitumistapahtumaa.

Alueelliset luomun kehittäjäryhmät kokoontuvat puolestaan seuraavan kerran 19.3. Kouvolassa ja Lappeenrannassa. Jatkamme luomun toimintasuunnitelmatyötä erityisesti konkreettisten hankeideoiden kautta.

Onko juuri Sinulla idea siitä, miten saamme luomun lentoon Kaakkois-Suomessa? Mitä hankkeemme voisi tehdä juuri Sinun yrityksesi tai organisaatiosi puolesta, jotta luomuun liittyvä kehitysidea tai hanke lähtee eteenpäin?

Muistathan, että hanketiimimme on täällä juuri Sinua varten! Ole siis reilusti yhteydessä meihin ja kysy lisää!

terveisin Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa -hanketiimi:

  • Anne Hytönen, anne.hytonen@xamk.fi, 040 527 8307
  • Aura Lamminparras, aura.lamminparras@proluomu.fi, 040 556 8097
  • Marja-Riitta Kottila, marja-riitta.kottila@proluomu.fi, 040 581 9252
  • Teija Rautiainen, teija.rautiainen@xamk.fi, 0400 872 759

Tiesithän, että hankkeen nettisivuilta www.xamk.fi/luomulentoon löydät aikaisempien tapahtumiemme materiaalit ja kaikki hankkeen julkaisut?

 

Kuvassa luonnonhoitopelto. Kuva: (c) maaseutuverkosto / Kuvaaja: Martina Motzbäuchel