20.8.2019

 

Rakas blogikirjoitukseni,

päivä alkoi Uusille urilla-hankkeen projektipäivässä.

Aamu lähti iloisissa tunnelmissa juomalla nuorisotyön ”taikajuomaa” kahvia ja syömällä sämpylä.

Pääsin tutustumaan yhteistyötahoihin Savonlinnasta ja Mikkelin kirjastolta.

 

Kokouksessa puhuttiin julkaisuista.

Antti oli ajatellut, että perinteisen kirjallisen julkaisun sijaan olisi videojulkaisu, jota voitaisiin hyödyntää myös kouluissa ja saattaisi herättää joidenkin tahojen huomion.

Millaisia asioita videolle voisi tulla ja millaisista asioista kannattaa puhua ja millaisia asioita rahoittaja vaatii nostamaan videon teossa. Paljon videon tekemiseen voi hyödyntää. Videolla näytettäisiin tuloksia ja eteneminen. Kokouksessa kävi esittäytymässä Digivoimaa-hanke, joka esitteli Somepassin.

 

Digivoimaa-hanke esitteli projektiryhmälle heidän kehittämäänsä Somepassi-työkalua.

Kokouksen jälkeen porukka siirtyi Mikkelipuistoon lounastamaan, jonka jälkeen pientä jaloittelua ja hienoja taidekuvia raitiovaunussa ja mukavaa yhdessäoloa. Päivän lopuksi kävimme Kenkäverossa kahvilla ja ostoksilla.

Päivä kokonaisuudessa oli mukava näin opiskelijan näkökulmasta. Pääsin näkemään millaista työyhteisön pitäisi ja kannattaisi olla, jotta kaikilla työtekijöillä olisi mukava olla. Pääsin myös huomaamaan, kuinka kaikissa kokouksissa ja virkistymispäivissä ei tarvitse olla niin kankeana ja kaavoihin kangistuneena.

 

Projektiryhmä kävi Mikkelipuistossa tutustumassa sen uusimpaan nähtävyyteen, raitiovaunuun!

Ruoka oli hyvää ja onneksi sain mahdollisuuden osallistua harjoitteluni aikana. Kiitokset paikalla olleille yhteistyötahoille ja kiitos mukavasta päivä.

 

Lauri Viskari

Yhteisöpedagogiopiskelija, Xamk

Kirjoittaja suorittaa työharjoittelua Uusille urille -hankkeessa