– Omatoiminen verkostoituminen ja verkostojen jatkuva ylläpitäminen työttömyydenkin aikana ovat kyllä minun tapauksessani todella tärkeitä tekijöitä tulevaa työllistymistäni ajatellen, totesi uusia työmahdollisuuksia julkiselta sektorilta kartoitteleva opinto-ohjaaja aurinkoisilla Puistotreffeillä torstaina Mikkelin vanhalla kasarmialueella.

Verkostoitumisen ohella omatoimista aktivoitumista painotti myös toinen haastateltu osallistuja. – Uskon vahvasti, että tuoreesta korkeakoulututkinnosta oli minun kohdallani ratkaisevasti apua siihen, että pääsin kesätyöhön UPM:lle, kertoi puolestaan äskettäin tapahtuneesta työllistymisestään iloinen Pirjo Strandén. Hän työskentelee nyt toista viikkoa UPM:n tehdaskonttorilla uudessa työpaikassaan.

Tuore tutkinto siivitti työpaikkaan

Pirjo Strandén ei pari vuotta sitten työttömäksi jäätyään tyytynyt lepäilemään laakereillaan, vaan hakeutui vauhdilla jatko-opiskelemaan tradenomin YAMK-tutkintoa. Sen suorittaminen avitti hänen mukaansa edelleen UPM:lle, uuteen työyhteisöön. – Pääsen nyt näyttämään osaamiseni koko repertuaarin.

– Tehtäviin tehdaskonttorilla kuuluu paljon kansainvälisen pörssiyrityksen raportointia ja erityisesti palkkahallinnon työtehtäviä, Pirjo kertoi. Ne täydentävät mukavasti aiempaa pitkää työkokemusta kaupan alan laskutus- ja muista toimistotehtävistä. – Tämä pesti on hyvä ponnahduslauta tulevaisuuteen.

Hän kertoi myös, että samalla kun kesätyöpaikka vahvistui, ilmaantui muitakin työtarjouksia. Tilanne jatkossa kesätyöpestin päätyttyä näyttääkin hänen kohdallaan nyt kiinnostavan valoisalta.

Pirjo Strandén iloitsi uudesta kiinnostavasta
työpestistään.
– Tuore tutkintopaperi oli varmasti osallisena
asioidensaamaan erittäin mukavaan
käänteeseen.
Yritysten edustajien puheenvuoroissa julkitoi
muun muassa Observis Oy:n Heikki Isotalus
Etelä-Savon alueen pysyvän pulan
ammattitaitoisista koodaajista. Töitä
tällaiselle osaajalle olisi tarjolla vaikka
välittömästi.

 

Verkostoista voimaa ja hyödyllisiä kontakteja

Julkisen puolen työtilaisuuksia hakeva ja Puistotreffeille osallistunut opinto-ohjaaja kertoi puolestaan kuuluvansa oman alansa, ohjausväen, yhdistykseen, jossa on jäseninä sekä työelämässä toimivia että alalta työttömäksi jääneitä ammattilaisia. – Kuulen yhdistyksessä, mitä oman alani työpaikkoja on tarjolla ja vastaavasti työpaikkojen suuntaan viedään tietoa vapaana olevista alan osaajista, hän toteaa.

Pitkän työuran julkisella puolella tehnyt ja tehtävistä jokin aika sitten työttömäksi jäänyt työnhakija piti myös puistotreffien tyyppisiä vapaamuotoisia, matalan kynnyksen aktivointitapahtumia tärkeinä.
– Jo pelkästään osallistumisesta saa lisää energiaa. Tapaan samassa työnhakutilanteessa olevia ja ehkäpä joku saa hyvän kontaktin osaajaa etsivään yritykseen tai organisaatioon.

Uusia haasteita hakevien asiantuntijoiden ja eri alojen yritysten edustajien kohtaamista Mikkelin vanhan kasarmialueen Tykkipuistossa toimivan museokahvilan miljöössä vauhdittivat kitaraduo Sir Covernator sekä juontajana toiminut yrittäjä Viki Vänttinen. Hän kertoi osaajaesittelyjen ohessa omasta monipuolisesta työhistoriastaan. Puistotreffit – Verkostoidu ketterästi! -tapahtuman ideoinnista ja järjestelyistä vastasivat Xamk Pienyrityskeskuksen hallinnoima Osaaja-hanke, Etelä-Savon ELY-keskuksen Minä Pystyn -hanke sekä Mikkelin Osaan ja Pystyn -valmennusryhmä.

Viki Vänttinen
Hankoon, Helsingistä pakoon soudan
Hankoon, tunnelmoi duo Sir Covernator
leppoisassa iltapäivän
Puistotreffit-tapahtumassa.
Viki Vänttinen juonsi tilaisuutta, jossa oli
leppoisan musiikin ja tunnelman ohella
tarjolla pientä suolaista ja makeaa purtavaa,
iltapäiväteetä ja -kahvia sekä ennen kaikkea
kiinnostavia kontakteja.

Teksti ja kuvat: Marja Wickström