Mannerheimin salonkivaunun virtuaalitodellisuussovellus on julkaistu

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ARMikkeli-hanke on julkaissut Mannerheimin salonkivaunun virtuaalitodellisuussovelluksen yhdessä Sodan ja Rauhan keskus Muistin ja Mikkelin kaupungin museoiden kanssa. Sovelluksen avulla käyttäjän on mahdollista vierailla kolmiulotteisen grafiikan avulla mallinnetussa salonkivaunussa ja tarkastella vanhoja esineitä, dokumentteja, valokuva-albumeita, liikkuvaa kuvaa ja jopa kuunnella historiallisia radiolähetyksiä. Sovelluksen käyttäjä voi valita kahdesta kielestä: suomi tai englanti.

Marsalkka Mannerheim ja hänen henkilökuntansa käyttivät Mannerheimin salonkivaunua vuosina 1939-1946. Talvisodan aikana Mannerheim matkusti junallaan lähes 79 000 kilometriä. Oikea salonkivaunu on nähtävissä Mikkelin rautatieasemalla, jossa sitä pääsee tarkastelemaan sisältä kerran vuodessa, 4. kesäkuuta.

Latauslinkit

Salonkivaunun VR-sovellus on nyt saatavissa Mikkelin matkailua edistävänä ilmaissovelluksena Meta Quest -sarjan VR-laseille App Lab-sovelluskaupassa:

Mannerheimin salonkivaunu VR (Meta App Lab)

Sovelluksesta on saatavissa oma versionsa myös PC VR-laseille (esim. HP Reverb, HTC Vive, Oculus Rift ja Valve Index). Tämä versio on ladattavissa ilmaiseksi Steam-sovelluskaupassa:

Mannerheimin salonkivaunu VR (Steam)