Tervetuloa lukemaan SHAKE – innovaatiotoiminnan uusi malli –hankkeen blogia! Pyrimme omalta osaltamme kehittämään innovaatioilmapiiriä Mikkelissä ja edistämään oppilaitosten ja yritysten välistä yhteistyötä. Toimintaan kuuluu opettajien pedagogisten valmiuksien kehittämistä sekä erilaisten opinnollisten ratkaisujen kehittämistä opiskelijoille. Perimmäisenä pitkän ajan tavoitteena on kuitenkin sekä yritysten määrän lisääminen että niiden toiminnan kehittäminen, jotta meillä kaikilla olisi työtä myös tulevaisuudessa.

 

Ilmapiiri yrittäjyyteen on muuttunut viime vuosina pirteästi positiivisempaan suuntaan! Nuoret ovat kiinnostuneita yrittäjyydestä ja se nähdään jopa todennäköisenä uravaihtoehtona tulevaisuudessa.  Joka viides 18-24 –vuotias suomalainen nuori miettii yrittäjyyttä vaihtoehtona seuraavan kolmen vuoden kuluessa. Tämä on huima nousu vuosituhannen alun parista prosentista.

 

SHAKE-hankkeessa kiinnostusta edistetään oppilaitosrajat ylittävällä yhteistyöllä ja uudenlaisilla innovaatio- ja yrittäjyyskokeiluilla. Meillä on käytössä jo paljon hyviä ja testattuja valmiita toimintamalleja, kuten Nuori Yrittäjyys toiminta, joiden avulla oppilaitosten on helppo päästä alkuun. Toimintaa täytyy kuitenkin kehittää eteenpäin ja yhteistyöllä voimme löytää uusia, juuri meidän alueelle ja oppilaitoksille sopivia malleja innovaatio- ja yrittäjyystoiminnan kehittämiseksi. Monialaiset oppimiskokemukset yhteistyössä yritysten kanssa ovat tulevaisuuden työskentelytapoja, joita me haluamme SHAKE-hankkeessa edistää. Tavoitteena on, että opiskelijat löytävät itsestään uutta osaamista ja pääsevät kokeilemaan sitä turvallisessa oppilaitosympäristössä.

 

projektiryhma-2
Syksyn 2016 Shake-leirin järjestänyt projektiryhmä Kalevankangas Areenalla Mikkelissä.

 

Tulevaisuuden työelämä tulee olemaan hyvin erilaista kuin mitä se tällä hetkellä on. Pitkät työurat saman työnantajan palveluksessa ovat jo nyt harvinaisia. Samoin työntekijä- ja yrittäjyysstatuksien odotetaan vähentävän merkityksiään. Nyt on oikea aika ravistaa aiempia toimintamalleja ja kehittää uusia yhteistoiminnan muotoja! Just shake it!

 

Lähteet:
http://www.gemconsortium.org/ (luvut nuorten yrittäjyyskiinnostuksesta)
http://www.nuoriyrittajyys.fi

 

Kirjoittaja Maisa Kantanen työskentelee Shake -hankkeessa projektipäällikkönä.