Tammikuu on Xlabilla mennyt kuin siivillä. Suunnitteilla on kaikenlaista uutta ja isossa osassa toimintaamme on hankeyhteistyö, yhteiskehittäminen sekä opiskelijat!

Xlab Kotka –tilojen käytössä siirrytään seuraavaan vaiheeseen. Vuoden 2019 aikana pilotoitiin ja testailtiin erilaisia tapahtumajärjestelyjä niin tilojen muokkautuvuuden kuin ajankohtien saralla. Xlabilla järjestettiin reilu 130 tapahtumaa ja päälle vielä muutamia sponttaaneja kohtaamisia ja palavereja. Huikea vuosi tapahtumien osalta! Nyt siirrämme painopisteen opiskelijoihin ja yrittäjyyteen. Tarjoamme tiloja nyt vahvemmin aloittavien (opiskelija)yrittäjien käyttöön, ideoinnista oman yrityksen kehittämiseen.


Opiskelijat ja yrittäjyys edellä

Opiskelijat ovat tervetulleita Xlabille työskentelemään omien yritystensä parissa tai opiskeluprojektien kanssa. Myös Xamkin henkilökunta ja alumnit ovat tervetullut työskentelemään omien yritysten parissa!

Tilat toimivat BYOD-periaatteella, joten nappaa läppärisi mukaan! Xlabilla on mahdollista tehdä töitä arkisin oman aikataulun mukaisesti niinä päivinä, kun itse haluat, ei sitoutumispakkoa! Voit piipahtaa muutamaksi tunniksi satunnaisesti tai tulla pidemmäksikin aikaa.

Xlabila on ollut joinakin päivinä kova pöhinä, kun iso osa ’vakioasiakkaista’ on saapunut paikalla samana päivänä. Tilat ovat löytäneet hienosti omat vakiokäyttäjänsä ja tiloissa on myös huomattu selkeästi tarve yhteisölliselle sekä rennolle työpisteelle, jossa voi tavata toisia saman henkisiä ja keskustella tulevista projekteista. Samanhenkisten ihmisten kanssa työnteko on mielekästä ja joskus varsin tehokastakin. Haluamme myös opiskelijat ja aloittevat yrittäjät mukaan tähän verkostoon. Viime kesänä tapahtumien osalta hiljaiseen aikaan tiloissa työskenteli PatteriES:n opiskelijatiimi järjestäen *ship Startup Festivalia. Xlab Kotka tila toimi mielestämme hyvin keskeisen sijainnin ansioista ja mahdollisti helposti erilaiset kohtaamiset tapahtuman kehittämisen kannalta.

Tilojen käytön osalta pyydämme käyttäjiä täyttämään yhteystiedot lomakkeen kautta. Nappaa siis työväliseesi mukaan ja tervetuloa Xlab Kotkaan! Tiloja pyritään pitämään auki arkisin vähintään 9:00-16:00. Tiloihin voit tutustua tarkemmin hankkeen verkkosivuilta. Xlab Kotkan aulatila on vielä varattavissa tapahtumiin ja muihin tilaisuuksiin, mutta tiloja pidetään pääsääntöisesti avoinna työskentelyyn.

Tule siis mukaan

  1. Täytä yhteystietosi lomakkeeseen

  2. Nappaa läppärisi mukaan ja tule Xlabille!