Opiskelija! Kiinnostaako palvelumuotoilu? Haluatko kokemusta käytännön projekti- ja kehittämistyöstä luovilla aloilla? Haluatko näyttää kyntesi mieleenpainuvien ja kohderyhmät tavoittavien markkinointisuunnitelmien ideoinnissa ja toteutuksessa? Etsimme City Drivers -hankkeelle Kouvolaan projektiassistenttia työharjoitteluun hoitamaan ja avustamaan muun muassa viestintään, osallistujarekrytointiin/-markkinointiin ja tapahtumakokemuksen suunnitteluun liittyvissä tehtävissä. Harjoittelu sopii erityisesti tradenomi- ja palvelumuotoiluopiskelijoille, mutta tehtävään voi hakea muiltakin aloilta. Kannustamme myös työpareja hakemaan tehtävään!

Mikä City Drivers?

City Drivers on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama hanke. Sen päätavoitteina on helpottaa luovan alan palveluiden ostamista ja myymistä, kohtauttaa luovaa alaa muiden alojen kanssa, löytää uusia työmahdollisuuksia ja osaamisen soveltamisen malleja luoville tekijöille ja uusia palveluita ja toimintamalleja yrityksille ja kaupungeille. Järjestämme muiden hanketoteuttajien kanssa palvelumuotoiluun perustuvaa lisäkoulutusta luovan alan ammattilaisille Espoossa, Tampereella ja Kouvolassa. Mukana on myös luovan alan mahdollisuuksista kiinnostuneita yrityksiä ja kaupunkeja, jotka tarjoavat keissejä luovien tyyppien ratkaistaviksi. Kouvolan City Drivers –koulutus järjestetään syksyllä 2018, jonka jälkeen järjestetään koulutukseen liittyvä seminaari.

City Drivers on suunnattu luovan alan ammattilaisille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään osaamistaan.

miksi tulisit työharjoitteluun hankkeeseen?

TKI eli tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta on ammattikorkeakoulujen perustoimintaa koulutuksen ohella. TKI-toiminnan tarkoitus on kehittää tuotteita ja palveluita alueellisesti sekä tuottaa uutta tietoa tutkimustyöhön pohjautuen. Usein opetus ja TKI-toiminta kytkeytyvät toisiinsa ja tämä näkyy opiskelijalle kurssityön muodossa. Kurssitöiden ohella opiskelija voi osallistua TKI-hankkeisiin tekemällä opinnäytetyön tai työharjoittelujakson kiinnostavaan hankkeseen. Hankkeet tarjoavat opiskelijoille todellisia työelämän ympäristöjä, joissa tehdään todellisia projekteja.

City Drivers tarjoaa työharjoittelijalle:

 • Pääset työtehtäviesi ohella osallistumaan CityDrivers –palvelumuotoilukoulutukseen; kouluttajia Laureasta, Tamkista, Xamkista ja Ornamosta. –> Ymmärryksesi palvelumuotoilusta kasvaa ja saat lisää ”lähiopetuspäiviä” lukujärjestykseesi sekä uusia verkostoja muista kouluista.
 • Saat kokemusta Xamkin TKI-toiminnasta eli näet käytännössä mitä hankkeessa tapahtuu ja ymmärrät miksi niitä tehdään.
 • Todellisen projektin, johon kuuluviin tehtäviin pääset itse vaikuttamaan; ideoitasi ja ehdotuksiasi kuunnellaan ja saat tehtäviisi ohjausta.
 • Viestintä-, vuorovaikutus- ja esiintymistaitojen kehittymistä käytännön tekemisen kautta.
 • Luovan alan tekijöiden verkoston.
 • Joustavat / sovittavat työajat.
 • Harjoittelusta saat opintopisteitä.

Ennen kaikkea saat rennon ympäristön kokeilla ja kehittää, kaikkea ei tarvitse valmiiksi osata.

mihin kaikkeen sinun tulisi sitoutua?

Projektiassitenttiharjoittelijan tehtävässä sinulla tulee olla kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja kiinnostusta kehittämistyöhön. Hankkeen aikana tulet olemaan tekemisissä luovan alan toimijoiden kanssa, joten pääset hiomaan yhteistyö- ja vuorovaikutustaitojasi sekä verkostoitumaan.

Työskentelyssä voit hyödyntää itsellesi parhaiten sopivia työkaluja ja -menetelmiä.
Kuva: Manu Eloaho

Työtehtävät ja työaikataulu sovitaan tarkemmin erikseen. Alla listaus tehtävistä ja aikataulusta pääpiirteissään:

Kevät 2018

 • Perehdytys hankkeeseen ja työtehtäviin.
 • Osallistuminen Tampereen CityDrivers –koulutuksiin muutamana päivänä maalis-huhtikuussa –> käytännön tutustuminen hankkeeseen.
 • Kouvolan koulutuksen rekry alkaa huhti-toukokuussa –> rekrytointikampanjan suunnittelu ja markkinointitoimenpiteet maalis-huhtikuussa.
 • Rekry päättyy ja valinnat tehdään Juhannukseen mennessä –> viestintä osallistujille.
 • Kesälomailua Juhannuksesta elokuun alkuun…

Syksy 2018

 • Kouvolan koulutukset elo-marraskuussa
 • viestintä osallistujille pitkin syksyä ajankohtaisista asioista.
 • koulutuspäivinä osallistujien vastaanottaminen ja ”hostaaminen” HUB Kouvola Viiraamossa.
 • Seminaari marras-/joulukuussa –> seminaariohjelman suunnittelu, seminaarin markkinointisuunnitelma ja toteutus

Kesän aikana työtehtäviä ei siis ole ellei niin erikseen sovita. Keväällä ja syksyllä työharjoittelutunnit pyritään sopimaan niin, että sinun on mahdollista tehdä harjoittelua opintojen ohessa.

Halutessasi voit jatkaa projektissa olemalla mukana seminaarin tapahtumakokemuksen suunnittelussa.

Tarjolla on siis vastuullisia tehtäviä ja pääset vaikuttamaan myös itse työn sisältöön.

you’ll be working with me!

Tässä tehtävässä tulet työskentelemään pääasiassa minun eli Tiinan eli hankkeen projektipäällikön kanssa. Olen pari vuotta sitten valmistunut Xamkista (Kyamk) muotoilijaksi. Opiskeluaikana minulle kertyi arvokasta työ- ja projektikokemusta muun muassa Vetovoimainen Kymenlaakso -hankkeelle tehdyn seminaarityön kautta sekä Wood Academy -hankkeesta, jonka puitteissa pääsimme esittelemään hyllyprototyyppiä Kölnin huonekalumessuille. Jo ennen valmistumistani aloitin työt Xamkilla Business-Akatemiassa, jossa toimin yrittäjyydestä kiinnostuneiden nuorten sparraajana. Olen luonteeltani kehittäjätyyppi, jolta ei lopu ideat kesken.  Varaudu siis spontaaniin, idearikkaaseen ja luovasti hulluttelevaan työkaveriin! Hanketiimiin kuuluu myös sote-alan yliopettaja Tuija ja kulttuurin lehtori Kata, joiden kanssa pääset käymään inspiroivaa keskustelua 😉

Puhelin, kuokka ja Tiina.
Kuva: Manu Eloaho

Jos kiinnostuit paikasta, ota yhteyttä tammikuun 2018 aikana. Meilaa, soita tai tule käymään!

tiina.ikkonen@xamk.fi / 044 702 8960 / Kouvolan kampus, Päärakennus 246.