Ota virtuaaliteknologiat haltuun ODI-hankkeen koulutuspäivässä!

Odi-hankkeen ensimmäinen koulutuspäivä järjestettiin 16.5. Kouvolassa. Uutta oppia virtuaaliteknologioista oli hakemassa eri alojen yrityksiä sekä kaupunki- ja koulutusorganisaatioiden edustajia. Koulutuspäivään osallistuneiden kanssa olemme loppukevään aikana suunnitelleet pilottitoteutuksia, joita toteutamme muun muassa opiskelijayhteistyönä tulevan syksyn kuluessa. Yhteistyötä teemme esimerkiksi Kouvolan teatterin ja Arboretum Mustilan kanssa.

odi rantautuu seuraavaksi kotkaan

Seuraava koulutuspäivä toteutetaan pe 1.9. klo 12-17 Kotkassa Merikeskus Vellamossa. Koulutuspäivä on suunnattu taiteen ja kulttuurialan toimijoille ja se koostuu luennoista, tietoiskuista ja työpajoista. Kartoitamme parhaillaan alueen taiteilijoiden tarpeita ja ajatuksia virtuaaliteknologioihin liittyen yhteistyössä Kaakon taiteen kanssa. Verkkokyselyn tavoitteena on saada esiin tietoa, jotta voimme suunnitella koulutuspäivästä antoisan juuri taide- ja kulttuurialan ammattilaisille! Toivommekin taiteilijoilta ehdotuksia sekä luentojen että työpajojen aiheiksi. Kyselyn tuloksia hyödynnetään myös ODI-hankkeessa kehitettävän koulutuskokonaisuuden suunnittelussa.

 

 

Kyselystä nousseiden aihepiirien lisäksi, avaamme päivän aikana virtuaaliteknologioiden mahdollisuuksia ja haastamme osallistujia pohtimaan, miten teknologiat voisi ottaa haltuun oman toiminnan kehittämisessä ja miksi. Koulutuspäivässä jaetaan tietoa ja kuullaan esimerkkejä muun muassa seuraavista teknologioista:

  • lisätty todellisuus (AR)
  • virtuaalitodellisuus (VR)
  • 360-ympäristöt
  • metaversumit

Pääkouluttajana toimii virtuaaliympäristöjen suunnittelija ja Xamkin Game Design -opettaja Henri Brandt.

 

Save the Date! Jos kiinnostuit, laita päivä ylös kalenteriisi. Ilmoittautuminen avataan ja tarkempi ohjelma päivitetään tapahtumasivulle sekä ODI-hankkeen sivulle elokuun alussa.

Nähdään Kotkassa!

 

Tilaisuuden järjestää ODI – Osallistavat digitaaliset teknologiat design- ja datapohjaisissa yhteiskokeiluissa -hanke, jota päärahoittaa Otsakorven säätiö. Hankkeen toiminta on kohdennettu Kymenlaaksoon.

Lisätietoja: tiina.savallampi@xamk.fi ja henri.brandt@xamk.fi