Mä olen toisen vuoden restonomiopiskelija Sini. Olen asunut nyt Mikkelissä pari vuotta ja aloitin opinnot Xamkissa tammikuussa 2019. Olen kotoisin Heinolasta, mutta ennen Mikkeliin muuttoa asuin Keravalla 9 vuotta. Siellä työskentelin lähihoitajana, joksi valmistuin vuonna 2012.

Restonomiksi lähdin opiskelemaan, koska halusin vaihtaa hoitoalalta johonkin muuhun, mutta halusin säilyttää alan, jossa näkyy sosiaaliset taidot ja palveluhenkisyys. Niinpä kiinnostuin restonomin opinnoista.

Restonomien järjestämä talvirieha Kyyhkylän kartanolla.

Opiskelu on ollut kaikin puolin todella mukavaa. Parasta on ollut meidän luokan yhteisöllisyys ja ihanat uudet ystävyyssuhteet. Koulussa on myös tutustunut helposti muiden alojen opiskelijoihin eri tapahtumissa. Kaikki on olleet hyvin avoimia kanssakäymiselle.

Opiskelu on monipuolista ja antaa hyvät valmiudet työelämään. Opinnoissa pääsee kivasti luokan ulkopuolelle oppimaan ja tutustumaan alan työpaikkoihin. Itse olin koulun kautta yhdessä tapahtumassa mukana ja sitä kautta sain opintojen ohelle oman alan töitä. Olen myös kesät tehnyt ravintola-alan töitä ja sitä kautta hyväksilukenut harjoitteluni.

Hallituskadun approissa.

Tänä vuonna on koulussa puhututtanut koronan aiheuttama tilanne ja etäopiskelu. Kaikki opetus on tapahtunut etänä kotoa käsin. On joutunut kyllä ottamaan itseään niskasta kiinni, että tehtävät saa palautettua ajallaan.

Mukavaa etäopiskelussa on ollut se, että voi sopia kavereiden kanssa yhteisiä treffejä luentojen kuuntelemiseen, mikä on helpottanut myös ryhmätöiden tekoa. Teamsin kautta ollaan usein oltu opiskelun takia yhteyksissä.

Erilaiset alustat ja kanavat on myös tulleet hyvin tutuksi ja pakostikin on oppinut tietynlaista aikataulutusta. On tietysti itsestään kiinni, mikä opetusmuoto sopii parhaiten. Restonomin opinnot voi suorittaa myös monimuoto-opetuksena tai vaikka kokonaan verkossa. Tämä sopii esim. töissä käyvälle, joka voi sitten suunnitella lukkarinsa aikatauluunsa sopivaksi.

Hallitushommissa, Mikro ry.

Kivointa opiskelussa on ollut kaikki toiminnallinen tekeminen. Opiskelut on osallistanut liittymään erilaiseen toimintaan, esim. tutorkoulutus, promoottoriopinnot, hallitushommat ja erilaisissa tapahtumissa Xamkin edustaminen, kuten messut, kv-viikko, Emma Gaalan someviestintäkurssi ja monia muita.

Olen myös ottanut valinnaisia opintoja liikuntaan liittyen, mikä on kivasti keventänyt opiskeluja ja pitänyt mielen virkeänä.

Luokkakaverit

Mielestäni Xamk kannattaa valita opiskelupaikaksi, koska ympäristö on viihtyisä, koululla on mukavia opiskelijoita ja opettajia, ilmapiiri on todella hyvä, opintojaksojen tarjonta on monipuolinen ja opiskelu on muutakin kuin paikallaan istumista.

Restonomiksi kannattaa opiskella, koska tämä on monipuolinen ja kasvava ala, joka pitää sisällään käytännön työskentelyä ja teoriaa.  Koulussa opiskellaan matkailun ja ravitsemuksen lisäksi johtamista ja palveluliiketoimintaa, josta saa hyvät valmiudet työelämään ja esimiestehtäviin. Restonomina pääsee ihmisläheiseen työhön.

Restoristeily, teemana ysäri.

Tulevaisuudessa tämä ala työllistää kyllä moneen eri paikkaan ja itselläni on vielä suunnitelmat aika avoinna. Haluaisin opiskella tämän jälkeen vielä lisää ja ehkäpä valmistua joskus ammattikoulun opettajaksi.

 

Sini Kilpi
Restonomi (AMK) -opiskelija

Kirjoita kommentti

*