Juuso Kylmälä opiskelee energiatekniikkaa Kotkan kampuksella. Hän kertoo kiinnostuneensa koulutuksesta, sillä alalla riittää töitä, palkkataso on hyvä ja työnkuva on hyvin laaja: töitä voi tehdä esimerkiksi voimalaitoksella tai energiatekniikan konsulttina.

Juuson mielestä kiinnostavinta opiskelussa ovat erilaiset projektityöt. Lisäksi opintoihin kuuluu esimerkiksi laboratoriotöitä. Ammattiopintojen lisäksi opiskellaan tietysti myös englantia, ruotsia, fysiikkaa ja matematiikkaa. Välillä on itsenäistä opiskelua.

Koulupäivät kestävät yleensä yhdeksästä kolmeen.
– Myöhemmin alkavina koulupäivinä tehdään usein ryhmätöitä ennen koulupäivän alkua.

Seuraavassa Juuso kertoo tarkemmin yhdestä hänen koulupäivästään.

8.15
Herätys
. Koulupäivä alkaa tänään yhdeksältä. Suuntaan kouluun autolla.

9.00
Oppitunteja
. Aiheena materiaalitekniikan perusteet. Perusteissa on teoriaa ja laskemista sekä joitakin laboratoriotunteja. Teoriapuolen opinnoista tulee usein isompi ryhmätyö, mikä arvostellaan.

11.00
Ruokatunti
. Lounas toteutetaan seisovapöytä/linjastotyyppisesti ja siinä on aina eri vaihtoehtoja.

12.00
Teoriatunteja
. Teoriatunnit ovat pääosin perusopintoja. Tunnit eivät ole kuitenkaan kovin luokkamaisia ja niitä pidetään esimerkiksi auditoriossa.

15.00
Koulu päättyy
. Jos on tullut läksyjä, niin istun koulussa tekemässä niitä. Koulussa on hyvä tehdä tehtäviä, sillä itseopiskelutilat ovat hyvät.

17.00
Koulusta kotiin
. Matkalla käyn kaupassa ja kotiin tultani teen ruokaa. Pidän ruoanlaitosta, kun aika sen sallii. Ruokia teen laidasta laitaan ja viikonloppuisin jotain arjesta poikkeavaa.

19.00
Jenkkifutisharjoitukse
t. Käyn viikon aikana lisäksi työporukan kanssa harjoittelemassa tatamilla ja kuntosalilla. Jos en käy urheilemassa, niin käyn kaupungilla pelaamassa esimerkiksi biljardia tai keilaamassa.

20.30
Kavereiden tapaamista
. Opiskelusta saa paljon kavereita. Käyn illalla vielä kavereiden kanssa istumassa kuppilassa.

22.00
Kotiin
.

Viikonloppuisin työskentelen yleensä baarin ovimiehenä. Kouluviikot eivät ole niin pitkiä, että kouluasiat menisivät viikonloppuun asti. Läsnäolo tunneilla on tärkeämpää. En ole kokenut liian rankaksi käydä koulua ja tehdä töitä samaan aikaan.

Kirjoita kommentti

*