Olen Janna Pihlajamaa Kotkasta. Opiskelen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa logistiikkainsinööriksi ensimmäistä vuotta.

Ennen koulun aloittamista olin töissä vuoden verran logistiikka-alan yrityksessä, josta sain kimmokkeen hakea logistiikkapainotteiselle alalle. Uskoakseni koulutukseni avaa monia ovia tulevaisuudessa ja pystyn etenemään sekä kehittämään taitojani jatkuvasti tulevassa työssäni.

Xamk tarjoaa valinnan varaa opinnoissa ja siksi oma suuntautuminen on mahdollista. Päädyin juuri Kotkaan, koska Kotka on kaunis ja rauhallinen merikaupunki. Paljon merimaisemia, vihreitä puistoja, edullinen asuminen ja palvelut ovat lähellä.

Koulumme ei ole liian suuri, joten ihmisiin on helppo tutustua ja koulussa liikkuminen on helppoa. 

Pääsykokeista

Pääsykokeisiin valmistauduin kaksi viikkoa. Kävin pääsykokeissa lisähaun merkeissä loppukesästä. Luin ahkerasti ennakkomateriaalia ja yritin painaa mahdollisimman hyvin mieleen yksityiskohtia.

Menin kokeeseen rennolla asenteella, mutta lähdin kotia kohti epävarmoin fiiliksin. Matematiikan ja fysiikan tehtävät vaikuttivat haastavilta.

Parin päivän päästä tuli tulokset ja en voinut uskoa, että minut oli hyväksytty. Hypin ilosta ja aloin heti selvittelemään asioita. Edessä oli aivan uuteen kaupunkiin muuttaminen, uusi koulu ja vieraat ihmiset. Se oli suuri elämänmuutos. Lähdin matkaan positiivisin fiiliksin ja avoimena uusille asioille.

Opiskelusta

Kouluni kestää neljä vuotta, joten opiskelutahti on juuri sopiva. Aikaa jää nähdä kavereita ja tehdä kaikenlaista vapaa-ajalla.

Koulutehtäviä ehtii tekemän hyvin, ilman suurempaa stressiä palautuspäivistä. Opettajat ohjeistavat hyvin projekteissa ja tulevissa tehtävissä.

Rentous ja vapaus yllättivät heti koulun alussa

 

Rentous ja vapaus yllättivät heti koulun alussa, mutta myös vastuu omien opintojen etenemisestä, sillä kaikilla tunneilla ei ole pakko olla. Mikä parasta, päivät menevät nopeasti.

Vastuullisuus, määrätietoinen ote, monipuolinen kielitaito ja hyvä kommunikointi ovat avainasemassa koulutuksessa ja tulevissa töissä. Opintoja on mahdollista muokata juuri itselleen sopivaksi.

Kansainväliset markkinat tulevat myös tutuksi, jos lähtee vaihtoon. Lisäksi koululla on laaja tarjonta eri kielten opintoja.

Hyvä oppimisympäristö on pelkkää plussaa Xamkissa. Itseopiskelutilat, paljon tietokoneita, kirjastopalvelut, kampuksella oleva kuntosali ja monipuolinen kurssitarjonta ovat parhaimpia puolia. Mukavat ja osaavat opettajat tukevat jatkuvasti opinnoissa.

Lisäksi omalla alalla tutustuu helposti uusiin koulutovereihin, joiden kanssa opiskelu tuntuu mukavammalta.

 

Kirjoita kommentti

*