Yhteisöpedagogi toista vuotta opiskeleva Oona Hulkkonen kertoo 5 hyvää syytä, miksi valita Xamk opiskelupaikaksi, 5 hyvää syytä, miksi kannattaa opiskella yhteisöpedagogiksi sekä 5 asiaa, jotka hän on oppinut opiskelujen aikana.

5 hyvää syytä valita Xamk opiskelupaikaksi

 1. Xamkissa on todella taitavat opettajat, jotka selkeästi tietävät mistä puhuvat. Opettajien ja opiskelijoiden välinen vuorovaikutus on toimivaa.
 2. Opiskelijoilla on väliä. Meidän opiskelijoiden mielipiteitä arvostetaan ja kuullaan. Jos jokin on huonosti tullaan sitä kehittämään. Meiltä kerätään myös säännöllisesti palautetta opinnoista ja kurssien sisällöistä, jotta opettajat voivat kehittää niitä toimivimmaksi.
 3. Kampuksena koko maailma ei ole vitsi. Xamkissa on huikeet mahdollisuudet lähteä harkkaan tai vaihtoon ulkomaille ja yhteistyökouluja löytyy vaikka mistä.
 4. Promoottori- ja tuutortoimintaa tarjolla. Pystyt Xamkilla osallistumaan promoottori- ja/tai tuutortoimintaan. Se on hauskaa ja virkistävää meininkiä opiskelun ohella ja siitä saa kerättyä opintopisteitkin. Promoottori- ja tuutortoiminnassa tutustuu myös tosi hyvin muiden alojen opiskelijoihin.
 5. Neljä kampusta ja järjetön määrä aloja. Löydät meiltä ihan varmasti itsellesi sopivan alan, joka kiinnostaa. Löytyy merikapteenia, sairaanhoitajaa, insinööriä ja jalkaterapeuttia. Jokaiselle jotakin!

 

5 hyvää syytä opiskella yhteisöpedagogiksi

 1. Luovat menetelmät, liikuntakasvatus, leiritoiminta ja Lapin vaellus. Voiko nää olla muka oikeita opintojaksoja? Kyllä voi. Meillä yhteisöpedagogeilla on tosi mielenkiintoisia opintojaksoja, joissa on paljon myös käytännön toimintaa ja tekemistä. Käydään luento tyyppisesti läpi käytännön asioita ja harjoitellaan meidän työkalujen eli erilaisten harjoitteiden toimintaa käytännössä.
 2. Työpaikkoja moneen lähtöön. Yhteisöpedagogin opinnoissa käydään laajasti opintoja läpi, joka mahdollistaa työllistymisen moneen. Moni saattaa ajatella, että yhteisöpedagogi työskentelee vaan nuorisotyössä, mutta yhteisöpedagogi voi myös työllistyä erilaisiin hankkeisiin ja projekteihin, lastensuojeluun tai vaikkapa pistää oman yrityksen pystyyn.
 3. Ryhmätehtäviä ja itsenäistä toimintaa. Koska me opiskellaan sosiaalista alaa on meillä tosi paljon ryhmässä tehtäviä harjoitteita ja tehtäviä. Kuitenkin melkein aina on myös mahdollisuus suorittaa opintoja itsenäisesti, jos siltä tuntuu.
 4. Yhteisöllisyys. Meidän alalla näkyy ja kuuluu yhteisöllisyys. Sen lisäksi, että toimitaan oman ryhmän kanssa, tutustutaan myös aiemmin ja myöhemmin opintonsa alottaneisiin opiskelijoihin.
 5. Halu työskennellä nuorten kanssa. Tää oli mulle se syy miksi lähdin opiskelemaan yhteisöpedagogiksi. Mä haluan tukea ja jeesaa nuoria sekä auttaa siinä semmosessa nuoruuden myllerryksessä.

5 asiaa, jotka olen oppinut opiskelun aikana

 1. Elämänhallintaa ja aikataulutusta. AMK-opintojen aikana elämänhallinta ja aikataulutus on tullut vahvemmaksi. Koska opinnoissa on paljolti itse vastuussa omasta etenemisestään, oppii näitä taitoja puoli vahingossa.
 2. Koulun ja vapaa-ajan tasapainon saavuttaminen. Kun tehtäviä ei jätä ihan viimeiseen iltaan ennen palauttamista, niin voi vapaa-ajallakin olla ihan aikaa hommailla omia juttuja.
 3. Itselleen toimivat opiskelumenetelmät. On ollu kivaa huomata, että vihdoinkin olen löytänyt itselleni toimivat opiskelumenetelmät.
 4. Kaikkea ei tarvitse ottaa niin turhan vakavasti. Mulla on ollut tapana ottaa kaikki aina aika vakavasti. Nyt oon kuitenkin oppinut, et kaiken ei tartte olla niin kovin vakavaa ja itselleen pitää pystyä nauramaan.
 5. Opiskelusta nauttiminen. Mä en koskaan ole ollut mikään maailman ahkerin ja innokkain opiskelija. Nyt kun oma ala löytyi niin on opiskelukin tuntunut miellyttävältä ja siitä jopa nauttii. Törkeen siistiä!

5 valokuvaa opiskeluun ja opiskeluelämään liittyvistä asioista

 

Tässä yksi lempipaikoistani Mikkelissä. Naisvuori, joka sijaitsee koulumatkani varrella.
Yhteisöpedagogin työkalut. Tässä kuva hienoista ihmissusikorteista, jotka pari ryhmäläistämme taiteili meille. Tähän mennessä opinnoissa on ollut useita harjoitteita, joita voin hyödyntää ja tämä ihmissusi on yksi niistä.
Kuva Muotkatuntureilta Lapin vaellukselta 2017. Meille annettiin mahdollisuus lähteä Lappiin vaeltamaan osana meidän opintoja. En olisi ikinä uskonut olevani keskellä ei mitään vaeltamassa, mutta koulu mahdollisti mulle tän kokemuksen!

 

Mun koti. Kenellepä koti ei olisi tärkeä paikka. Asun Mikkelin Opiskelija-Asunnoissa ja oon ollut tosi tyytyväinen mun kotiin sekä MOASin palveluihin.
Uudet toverit, ystävät ja kaverit. Omalta alalta on löytynyt myös reippaasti samanhenkisiä ihmisiä, joista on tullut mulle tärkeitä jo lyhyessä ajassa. Tässä kuvassa ryhmäläiset Allu, Maisa ja Jere.

Kirjoita kommentti

*