Bachelor of Business Administration -tutkintoa Wellbeing Management -koulutuksessa opiskeleva Henrietta Klemola kertoo viisi syytä, miksi kannattaa valita Xamk opiskelupaikaksi ja miksi opiskella Wellbeing Management -koulutuksessa tai sen suomenkielisessä vastineessa hyvinvointiliiketoiminnan johtaminen.  Kuvituksena on kuvia Henriettan opintojen varrelta.

Tämä kuva oli opintojen ensimmäiseltä viikolta, kun meillä oli kampuskierros. Ideana oli kierrellä eri pisteillä ympäri kampusta ja tehdä vaaditut aktiviteetit ja tehtävät. Oli tosi hauska päivä, koska jouduttiin tekemään hassuja tehtäviä. Minun lisäksi kuvassa on vasemmalta katsottuna, Sara, Lucas ja Anni.

5 hyvää syytä valita Xamk opiskelupaikaksi

 1. Xamkista löytyy monia eri tutkintoja ja tutkintojen toteuttamismahdollisuuksia.
 2. Xamkissa on loistava mahdollisuus lähteä vaihtoon ulkomaille ja suorittaa siellä osa opinnoista. Samalla oppii vierasta kieltä ja saa upeita kokemuksia.
 3. Valinnaisten kurssien määrä on hyvin monipuolinen.
 4. Mahdollisuus monenlaiseen vapaamuotoiseen toimintaan, josta saa arvokasta kokemusta: esim. promoottorina toimiminen, opiskelijakuntatoiminta sekä erilaiset opiskelijoiden hyvinvointia edistävät tiimit, joihin voi päästä opiskelijaedustajaksi.
 5. Xamkissa yhteishengen luominen ja yhteisöllisyys etenkin nyt poikkeuksellisina aikoina on toiminut erilaisten kanavien kautta.
Tämä on otettu 2020 syksyllä Mikkelin kampuksella, kun osallistuin Työelämäpäiville, missä erilaiset yritykset ja organisaatiot kertoivat toiminnastaan ja mahdollisuuksista opiskelijoille. Meidän tehtävänä oli toimia juontajina. Kuvassa on vasemmalta katsottuna Natalie, Maiju ja minä.

5 syytä opiskella hyvinvointiliiketoiminnan johtamista

 1. Wellbeing Management -koulutus on sinulle, jos olet kiinnostunut yrittäjyydestä tai liiketaloudesta hyvinvoinnin näkökulmasta.
 2. Hyvinvointipalveluiden toimiala kasvaa nopeasti ja kehittyy. Tämä koulutus antaa siihen hyvät valmiudet.
 3. Teknologia mahdollistaa uudenlaisia laitteita, joita voidaan käyttää urheilussa ja kuntoutuksessa, sekä laitteita, joiden avulla suorituksia voidaan mitata entistä paremmin. Nämä mittaustulokset tekevät terveyden arvioinnista helpompaa, jolloin tiettyjen toimintojen terveysvaikutusta voidaan kehittää. Teknologian hyödyntäminen on tulevaisuudessa iso juttu ja sen takia osa myös näitä opintoja. Tälläkin osa-alueella näistä opinnoista saa hyvät valmiudet työelämään.
 4. Hyvinvointiyrittäjyydestä kiinnostuneille tämä ala sopii loistavasti, koska osa opintojaksoista liittyy vahvasti yrittämiseen ja yrityksen perustamiseen.
 5. Meillä on ihan parhaat opettajat!

 

Kuva on Pankalammen varrelta otettu talvisena aamuna. Kuva on minulle tärkeä, koska kävelin joka aamu lammen ohi kampukselle ja joskus sää oli mitä upein!

5 asiaa, jotka olen oppinut opiskelun aikana?

 1. Olen oppinut vähentämään esiintymisjännitystä ja olemaan rohkeampi esiintyjä sekä huomaamaan niitä hyviä puolia, mitä esiintyminen tuo mukanaan.
 2. Yhteisöllisyyden tärkeys on tullut hyvin esille etenkin yhteisissä projekteissa ja ryhmätöissä sekä kun olen ollut osallisena monenlaisessa opiskelijajärjestötoiminnassa.
 3. Olen oppinut laittamaan asiat tärkeysjärjestykseen ja ajanhallintaa. Olen ylpeä siitä, että osaan aloittaa työt tarpeeksi aikaisin, jotta ei tule paniikkia, kun deadline lähestyy. Vaikka kesken olisi useita koulutöitä, pystyn silti nauttimaan vapaa-ajasta ja ottamaan aikaa itselleni, jos koen sitä tarvitsevani.
 4. Olen huomannut, kuinka tärkeää on olla aktiivinen ja reipas ylipäätään, mutta myös muita kohtaan.
 5. Olen oppinut, miten ainutlaatuista tämä aika opiskelijana on ja miten paljon siitä voi saada irti!

 

Minä MTO:n eli Mikkelin Tradenomiopiskelijoiden toimistolla hassuttelemassa 😀
Tämä kuva on puskabileistä, MTO:n jäseniä.

Kirjoita kommentti

*