Kotkalainen Renate Takaaho haki naprapatian opintoihin, koska haluaa auttaa tuki- ja liikuntaelinten ongelmissa.

– Harrastan itse salibandya ja urheilu kuuluu arkeeni. Erilaisia vammoja on tullut nähtyä, ja oma polveni on leikattu pariin otteeseen. Omien kokemusten myötä halusin tietää enemmän vammoista ja muista tuki- ja liikuntaelinten vaivoista. Myös se, että kävin itse läpi raskaan kuntoutuksen useaan kertaan, pani ajattelemaan miten voisi itse auttaa muita samassa tilanteessa olevia ihmisiä, oli kyse sitten urheiluvammoista tai muista tuki- ja liikuntaelinten ongelmissa. Myös ihmisen anatomia ja fysiologia on aina kiinnostanut minua!

AMK-opiskelu on itsenäistä

Renate valmistui ylioppilaaksi 2013. Naprapatiakoulutukseen ei ollut juuri tuolloin hakua, joten Renate suuntasi sairaanhoitajakoulutukseen. Kun napratatia tuli seuraavana kerran hakuun, hän haki ja pääsi opiskelemaan.

– Opiskelu ammattikorkeakoulussa on tietenkin itsenäisempää ja vaativampaa, mutta sitä haastaa itseään mielellään, koska opiskelee alalla mistä on kiinnostunut.

Alalle kannattaa Renaten mielestä hakea, jos todellakin on kiinnostunut naprapatiasta, ihmisen anatomiasta yms.

– Kovaa työntekoa, motivaatiota ja sinnikkyyttä vaaditaan, mutta kyllä opiskelu myös aina palkitsee onnistumisten myötä.

Apua saa muilta opiskelijoilta

Renate kiittelee hyviä oppimisympäristöjä sekä mahdollisuutta opiskella vapaa-ajallaan niin paljon kuin tarve vaatii.

– Onneksi meillä on todella hyvä luokka ja vanhemmat opiskelijat, joilta voi aina pyytää tsemppiä tai apuja tarvittaessa hankaliin asioihin. Tuntuu, että sitä on oppinut jo tämän ensimmäisen opiskeluvuoden aikana aivan hirvittävästi, mutta samalla tietää ettei tosiaan tiedä asioista vielä puoliakaan. Joka päivä sitä oppii kuitenkin uutta, ja se tekeekin tästä niin huippua.

Kun oma ala löytyy, ei motivaatiota tarvitse etsiä.

– Parasta on se, että saa tehdä juttua, josta oikeasti pitää! Joka päivä oppii jotain uutta ja joutuu haastamaan itseään uudelleen ja uudelleen. Parasta on myös porukka, jonka kanssa sitä saa joka päivä tehdä.

Kansainvälisyys mahdollista

Opinnoissa on tehty yhteystyötä Ruotsin Naprapathögskolan kanssa.

– Olisi mielenkiintoista jossain vaiheessa opiskelutaivalta päästä tutustumaan sinne. Toki työskentelyt esim. Ulkomailla urheiluseurassa voisivat olla kiinnostavia.

Muuten tulevaisuus on vielä avoin.

– Oma toiminimi on varmasti todennäköisin vaihtoehto, mutta olisi myös mahtavaa päästä työskentelemään moniammatillisessa ympäristössä, esimerkiksi fysikaalisessa hoitolaitoksessa.  Urheilu on myös vahvasti mukana omassa elämässä, joten yksi vaihtoehto olisi jatkaa opintoja urheilun suuntaan. Saa nähdä!

 

Kirjoita kommentti

*