Seinäjoelta kotoisin oleva Juho-Pekka Kaunismäki opiskelee restonomikoulutuksessa matkailu- ja palveluliiketoimintaa. Alan kiinnostavuus ja myös pohjalla ollut catering-alan perustutkinto vaikutti restonomikoulutukseen hakeutumiseen. Opinnot hän aloitti tammikuussa 2015.

Miksi valitsit Mamkin/Xamkin opiskelupaikaksi?
Elämäntilanne toi minut Mikkeliin, joten hakeminen Mamkiin/Xamkiin tuntui luontevalta. Lisäksi olin saanut sellaisen kuvan, että opetus on täällä laadukasta, mikä helpotti valintaa.

Millaiset pääsykokeet olivat?
Pääsykoe oli mielestäni helppo. Äidinkielen, englannin ja matematiikan perusvalmiuksilla pärjää hyvin, kun lukee tehtävän huolellisesti ja käyttää annetun ajan hyväksi.

Millaista opiskelu ammattikorkeakoulussa on?
Opiskelu on ollut erittäin positiivinen kokemus. Opiskelun itsenäisyys on ehdoton plussa. Yllätyksenä on tullut juurikin opiskelun itsenäisyyden takia rennompi ote ja ilmapiiri opiskeluun. Ei ole tarvinnut hermot kireällä ja rystyset valkoisena vääntää, kun on itse saanut olla ”ohjaksissa” oman edistymisen suhteen.

Mikä on ollut kiinnostavinta opiskelussa?
Tässä vaiheessa kiinnostavinta ovat olleet vierailut yrityksissä sekä myös yrityksistä kouluun tulleet vierailijat, jotka ovat esitelleet oman työpaikkansa toimintaa luokallemme.

Kenelle suosittelisit koulutustasi?
Suosittelen koulutusta kaikille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään matkailun tai ravitsemuksen ammattilaisina. Myös valmiille ammattilaisille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan ja näkemystään. Olitpa kokenut tai kokemattomampi, niin koulutus tarjoaa varmasti jotain uutta.

Mikä on mielestäsi parasta Mamkissa?
Viihtyisä kampus, asiansa osaavat opettajat, laaja valikoima vapaasti valittavia opintoja sekä tietenkin hyvät ruuat. Toisaalta opiskelijakunnan järjestämät urheilukilpailut sekä tietenkin opiskelijabileet ovat olleet parhaimpia hetkiä opiskelussa.

Mitä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi?
Jatko-opinnot ylemmässä AMK:ssa kiinnostavat nyt, mutta mennään päivä kerrallaan, kahlataan nämä opinnot ensin läpi ja katsotaan asiaa sitten uudestaan.

 

Restonomi (AMK) -opiskelija Juho-Pekka Kaunismäki

Kirjoita kommentti

*