Aloitin opinnot syksyllä 2017 heti lukiosta valmistumisen jälkeen. Halusin päästä opiskelemaan itselleni ammatin.

Olin lukion alussa ajatellut, että minua kiinnostaisi psykologian opiskelu yliopistossa, mutta huomasin, että kiinnostus tätä ainetta kohtaan ei ollutkaan tarpeeksi suuri. Pyörittelin viimeisen vuoden aikana mielessäni eri vaihtoehtoja. Mieleeni tuli sosionomin ja yhteisöpedagogin opinnot. Lopulta päädyin hakemaan yhteisöpedagogiksi useammalle eri paikkakunnalle ja Mikkeli oli ensimmäisenä vaihtoehtona.

Olen kotoisin Mikkelin lähettyviltä pikkupaikkakunnalta ja Mikkeli oli minulle tuttu paikka. Myös poikaystäväni haki Mikkeliin opiskelemaan. Lopulta me molemmat pääsimme Mikkeliin Xamkiin ja muutimme kaupunkiin.

Yhteisöpedagogiksi voi opiskella mm. Humakissa ja Xamkissa. Xamkin kampuksista juuri Mikkelissä voi opiskella yhteisöpedagogiksi lähiopintoina. Edellä mainitut seikat johtivat siihen, että Xamk valikoitui omaksi opiskelupaikakseni. 

Pidän siitä, että saa opiskella lähiopintoina, koska koen, että niin opin parhaiten.

 

Olin tyytyväinen, kun pääsin kouluun. Pidän siitä, että saa opiskella lähiopintoina, koska koen, että niin opin parhaiten. Olen nyt kolmen vuoden aikana kokeillut yhtä etäkurssia ja se oli aikamoista rämpimistä. Toivoisinkin, että jatkossa ammattikorkeakouluissa edelleen panostettaisiin lähiopintoihin. Silloin tuntuu, että opettajakin pääsee antamaan parhaiten tukea ja neuvoja opiskelijoille.

Minusta ammattikorkeakoulussa on ollut kaikin puolin mukavaa opiskella. Valehtelematta parasta on se, kun voi istua kahvia juoden ja opiskella kavereiden kanssa. Opiskelu on ollut minulle melko rentoa. Kävin myös töissä yhdessä vaiheessa opiskelujen aikana ja se sujui ihan hyvin. Opintojen kautta olen myös päässyt osallistumaan kiinnostaviin tapahtumiin, kuten promottoriopintojakson kautta pääsin Tallinnan Abi Goes Tallinn -tapahtumaan.

Xamkissa parasta on kivat kahvilat, hyvä kouluruoka ja opiskelijajärjestöjen kivat tapahtumat. Opettajat ovat hyviä ja ammattitaitoisia!

En vielä itse tiedä, mitä tulvaisuus tuo tullessaan, tai no tietääkö kukaan. Mutta koen, että yhteisöpedagogin opinnot ovat olleet juuri hyvä juttu tähän kohtaa elämääni. Mielestäni kannattaa siis tutustua itseään kiinnostaviin opiskelumahdollisuuksiin ja lähteä avoin mielin kokemaan uutta.

 

Miksi valita Xamk opiskelupaikaksi?

 1. Jos haluaa asua kivassa pikkukaupungissa, kuten Mikkelissä, opiskelujen ajan.
 2. Voi asua kaupungissa, mutta lähellä luontoa.
 3. Paljon eri aloja.
 4. Kivoja tapahtumia.
 5. Hyvät liikunta- ja harrastusmahdollisuudet.

Miksi kannattaa opiskella yhteisöpedagogiksi?

 1. Jos sosiaalinen työ kiinnostaa.
 2. Kivat ja monipuoliset opinnot.
 3. Mielestäni hyödylliset opinnot, vaikka tulevaisuudessa lähtisikin eri alalle.
 4. Jos haluaa tehdä töitä ihmisten auttamisen parissa.
 5. Monipuoliset työllistymismahdollisuudet: mm. nuorisotyö, lastensuojelu ja erilaiset hankkeet.

Mitä olen itse oppinut opiskelujen aikana?

 1. Ei kannata liikaa stressata tulevaisuudesta.
 2. Tärkeintä on, että tarttuu kiinnostaviin tilaisuuksiin.
 3. Oma hyvinvointi on tärkeintä, ilman sitä ei opiskelu tai työ onnistu.
 4. Kahvi- ja ruokatauot ovat tärkeitä.
 5. Haluan tehdä työtä, mihin minulla on motivaatiota.

 

Yläkuvan kuvatekstit vasemmalta oikealle:

– Itsenäistä opiskelua ja kahvia.
– Meidän opinnot täytti 20 vuotta.
– Abi Goes Tallinn -tapahtumassa
– Todella selkeä kuva Instagramin kätköistä. Taisi olla haalarikaste opintojen toisena vuotena ja sporttisen teeman mukaan minulla on juoksulenkkarit ja Adidaksen verkkarit.
– Kuva läheltä Xamkia. Siellä on etenkin syksyllä nättiä.

 

Henna Lehtinen, yhteisöpedagogiopiskelija, Mikkeli 

Kirjoita kommentti

*