Sami Markkula on työskennellyt aiemmin mm. muuttoauton kuskina sekä suunnitteluassistentin perustutkinnon suorittamisen jälkeen suunnittelutoimistossa. Rakennustekniikan opintoihin hän suuntasi työuralla etenemisen vuoksi.

– Työssäni suunnitteluassistenttina havaitsin, että kaipasin lisää haasteita. Lisäksi etenemismahdollisuuksia ei ollut ilman insinöörin tutkintoa. Opiskelupäätökseen vaikutti oma motivaatio ja kiinnostus alaan, mutta myös läheisteni ja työkavereideni kannustus.

–  Kotkassa opiskelu on erittäin hauskaa. Opetuksen taso on hyvä ja opettajat ovat ammattitaitoisia. Ryhmämme on sopivan kokoinen ja ryhmähenki hyvä.  Opiskeluasiat hoituvat sanalla sanoen helposti.

Myös Kotka kaupunkina on Samin mielestä mukava paikka opiskella. Liikuntamahdollisuudet ovat hyvät ja kaupat ja muut palvelut ovat lähellä.

Aikasemmin opitut taitot käyttöön

Koulussa saatuja oppeja Sami on testannut työharjoittelussa aikaisemmassa työpaikassaan.

– Työharjoittelu siellä kesti kolme kuukautta ja työnkuvaani kuului rakennepiirustusten piirtäminen AutoCAD-ohjelmalla ja myös 3D mallintaminen TeklaStructures-ohjelmalla.

Opinnot ovat tuoneet paljon uutta tietoa rakentamisesta, mielenkiitoisimpana Sami pitää työskentelyä ammattikorkeakoulun betonilaboratoriossa.

Samin suunnitelmissa on työskennellä suunnittelutoimistossa, mutta myös vaihtoehdot laajenevat opintojen myötä.

– Haluaisin tehdä talorakenteiden suunnittelua mutta myös infra-alansuunnittelutehtävät kiinnostavat. Alan työnäkymät ovat hyvät, uudis- ja korjausrakentamisen suunnittelua tarvitaan aina. Myös työskentely ulkomailla voi tulla kyseeseen.

Rakennusinsinöörin työtä Sami pitää on monipuolisena ja kiehtovana.

–  Insinööri on arvostettu ammatti ja työmahdollisuudet ovat laajat. Suosittelen alaa kaikille, joilla on intoa ja motivaatiota opiskella.