Kolmannen vuoden kouluhyvinvoinnin ja kuraattorityön sosionomiopiskelija Minja kertoo, miten pääsi osana opintoja osallistumaan Emma Gaalaan ja millaista siellä oli. 

Vuonna 2020 aloittaessani sosionomin opintoja valitsin vapaasti valittaviin promoottorikurssin. Se oli lähtökohta sille, miten pääsin mukaan2023 helmikuussa järjestettävään Emma-Gaalaan Helsingin jäähalliin.

Emma Gaalan osalta kaikki alkoi, kun promoottoreista etsittiin innokkaita opiskelijoita mukaan Emma Gaalan haastattelutiimiin. Tiimin tehtäviin kuuluisi artistien ja muiden julkisuuden henkilöiden haastattelut ennen varsinaisen gaalan alkamista punaisella matolla sekä voittaneiden artistien haastattelut  mediapisteellä palkintojen jakamisten jälkeen.

 

 

valmistautumista gaalaan

Tehtävästä kiinnostuneita pyydettiin lähettämään pienimuotoinen esittelyvideo itsestään Xamkin yhteisömanagerille Helena Hämäläiselle, joka on yksi promoottorikurssin vastuuhenkilöistä. Videon tuli olla noin minuutin pituinen. Siinä piti kertoa miksi juuri sinut pitäisi valita Emma Gaalan haastattelutiimiin ja mitä vahvuuksia sinulla olisi tällaisen tehtävän hoitamiseen. Videonsa lähettäneistä promoottoriopiskelijoista valittiin yhteensä kuusi henkilöä, jotka muodostivat ns. haastattelutiimin ja tekivät viralliset haastattelut artistien ja kutsuvieraiden kanssa. 

Valinnasta ilmoitettiin sähköpostitse ja heti tämän jälkeen aloitimme haastattelutiimin kanssa tiiviin yhteistyön pääosin Teamsin välityksellä.

Mentorina/valmentajanamme toimi Kouvolan kampukselta käsin suomen kielen ja viestinnän parissa työskentelevä lehtori Miia Karttunen. Miia kutsui meidät haastattelijat Teams-tapaamisiin alkuun kaksi kertaa viikossa. Loppua kohden tapasimme vähintään kerran viikossa.

Emma Gaalan haastattelutiimi.

Tapasimme myös yhden kerran kasvotusten LIVE-perehdytyksessä Kouvolan kampuksella yhdessä muiden Emma-Gaalaan osallistuvien promoottoriopiskelijoiden kanssa. Live-tapaamisessa oli paikalla myös Emma Gaalan vastaava tuottaja Tommi Kyyrä sekä Xamkin alumni, Emma-Gaalan sometuottaja, Johanna Viinikka. Pääsimme heidän tarinoidensa ja kokemustensa kautta kuulemaan aikaisempien vuosien Emma Gaalan järjestämisestä ja mitä asioita on hyvä ottaa huomioon. Pääsimme esittämään heille myös mieltä askarruttavia kysymyksiämme liittyen Emma-Gaalaan ja työtehtäviimme.

Tilaisuudessa me haastattelijoiksi valitut promoottoriopiskelijat tapasimme myös livenä ensimmäistä kertaa ja pääsimme paremmin tutustumaan toisiimme:) Meitä oli ympäri Suomen ja opiskelimme eri kampuksilla. Emme todellakaan olleet ennestään tuttuja. Tämä tapaaminen poiki myös yhden epävirallisen illanvieton Kouvolassa asuvien haastattelijoiden kesken, mutta ei siitä sen enempää ;D  

Edellä mainituissa haastattelijoiden Teams-tapaamisissa Miia valmensi meitä haastattelijan roolin saloihin antaen arvokkaita neuvoja tulevaa työtehtävää varten eli kuinka meidän tulee toimia ammattimaisesti haastattelijan työtehtävissä.

Tapaamisissa myös mietimme yhdessä kaikkien haastattelijoiden kanssa jokaiseen palkintokategoriaan omat haastattelukysymykset voittajahaastatteluihin. Mietimme yhdessä myös kysymyksiä punaiselle matolle, jossa oli mahdollisuus haastatella kaikkia Emma Gaalaan kutsuttuja julkisuuden henkilöitä. Jaoimme tiimimme kesken myös omat vastuukategoriat, joiden osalta jokainen hoitaisi omat haastattelunsa.

Etäyhteyksien kautta tutustuimme myös ennakkoon Darcmedian kuvausryhmäämme, jonka kanssa sitten työskentelisimme gaalassa. Teams-tapaamisten lisäksi meillä oli aktiivisessa käytössä Whatsapp keskusteluryhmä, missä keskustelimme Emma Gaalaan liittyvistä asioista. 

Haastattelemassa punaisella matolla.

Gaala-illan tunnelmia

Emma Gaala oli perjantaina 3.2.2023, jolloin matkustimme junalla Helsinkiin. Olimme sopineet tapaamisen hotellimme aulassa klo 13. Siitä lähdimme sitten porukalla kohti jäähallia.

Jäähallilla tutustuimme ensin paikkoihin, kuten punaiseen mattoon. Täällä saimme räpsiä muutamat selfiet Emma Gaalan sponsoriseinien edessä ja kokea epävirallisesti, miltä julkkiksen elämä tuntuu kameroiden räpsyessä 😀 

Paikkoihin tutustumisen jälkeen kävimme kuvausryhmän kanssa läpi haastatteluihin liittyviä asioita eli esimerkiksi, kuinka käsittelemme mikrofonia, mikrofonin etäisyys puhujasta, mihin asettaudumme haastatteluiden aikana suhteessa kameraan ja ylipäänsä mitä kaikkea meidän tulee ottaa haastattelijoina huomioon kuvausryhmän kanssa työskennellessä. Lopuksi vielä aikataulun ja omien vastuiden läpi käyminen oman tiimin kesken. Sitten odoteltiin, että ensimmäiset kutsuvieraat saapuvat sisään ja punaisen maton glamour & bling bling pääsisi vauhtiin. 

Voittajien haastattelupisteen valmistelua.

Punaisen maton haastatteluiden jälkeen valmistauduimme palkittujen artistien ja musiikkimaailman henkilöiden haastatteluihin. Emma Gaalan tv-lähetys alkoi klo 20:00, mutta siinä vaiheessa meidän työpäiväämme jäähallilla oli takana jo 7 tuntia ja työtä riitti lähes keskiyöhön saakka. Työpäivä oli siis todella pitkä ja kaiken sen jännityksen lomassa myös aika rankka suoritus. Toki päivän aikana pääsi syömään, juomaan ja biotauolle, mutta sitä on kuitenkin oltava koko ajan tietoinen, missä kohtaa aikataulua mennään ja pysyttävä skarppina jatkuvasti muuttuvissa aikataulumuutoksissa.

Täytyy kyllä myöntää, että kaikesta huolimatta tämä oli niin ainutlaatuinen ja mieletön kokemus, että lähtisin kyllä uudestaan mukaan! Meidän haastattelutiimi oli huikea <3 ja ensikertalaisina tällaisissa työtehtävissä vedettiin kyllä homma erinomaisesti. 

Loppuun vielä kiitokset koutsillemme Miia Karttuselle sekä promoottorikurssin vetäjille Helena Hämäläiselle ja Aki Ilmaselle sekä kaikille mukana olleille promoottorikurssin opiskelijoille <3 

 Emma Gaala terkuin Minja 

Minjan ja muiden haastattelutiimiläisten tekemät 55  haastattelua Emma Gaalasta löytyvät Xamkin Youtubesta omalta soittolistaltaan. Käy katsomassa.

 

Kirjoita kommentti

*