Kouvolassa asuva Ari Lahtinen otti opintovapaata töistä ja aloitti logistiikan opinnot Kotkassa. Aikaisempaa koulutusta hänellä on kaupalliselta alalta – Arilla on myös automyyjän ammattitutkinto.

–  Olen tehnyt aiemmin myyntityötä Turussa. Lähdin kuitenkin jääkiekon perässä Kouvolaan töihin. Olen työskennellyt sen jälkeen muun muassa Myllykosken ja kuusanniemen tehtailla teknisenä eristäjänä, toiminut puolustusvoimilla kouluttajana sekä automyyjänä Delta Autolla Kouvolassa.

Opiskelusta Arilla on hyvää sanottavaa, vaikka Kouvolan ja Kotkan välillä tulee paljon ajoa.  Opiskelu tuo mukavaa vaihtelua työelämään.

– Opiskelu on ollut hirmu kivaa. Mukavaa kun koulussa on paljon porukkaa. Opiskelu on vapaata ja siinä on mahdollista tehdä etätöitä. Opiskeluun kuuluu myös lomat ja meininki on muutenkin erilaista kuin työelämässä. Koulussa oppii uutta ja siitä saa onnistumisen tunteita aina kun saa jonkun tehtävän palautettua.

– Vaikeimpia kursseja tähän mennessä on ollut Logistics Services ja Logistiikan ohjaus. Mutta kun nämä kurssit pääsee läpi, niin tulee voittaja-fiilis.

Aikaisemmasta työkokemuksesta on hyötyä

Perusharjoittelun sain hyväksiluettua aiemmasta työkokemuksestani. Ensimmäisen syventävän harjoittelun tein Delta Auton logistiikassa. Toista syventävää harjoittelupaikkaani olen hakenut Puolustusvoimien logistiikkarykmentistä, henkilöstövuokrausyrityksen logistiikasta ja Schenker-logistiikasta, UPM:ltä sekä Stora Ensolta.

Logistiikassa Aria kiinnostaa erityisesti hankinta.

– Hankinnoissa on mielenkiintoista alan kansainvälisyys ja laaja kirjo työpaikoissa. Lisäksi pidän myymisestä, jolloin hankinnat liippaavat läheltä tätä alaa. Menen kuitenkin töihin sinne, minne pääsen. Toivon erityisesti, että työni on liikkuvaa.

Kotikansainvälistyminen on mahdollista

Ari on tyytyväinen, että koulu tarjoaa mahdollisuuden kansainvälistymiseen myös Suomessa.

– Opiskeluni on kansainvälistä vaihto-opiskelijoiden kautta. Heihin olen päässyt tutustumaan englanninkielisillä kursseilla. Lasteni vuoksi en halua lähteä ulkomaille opiskelemaan, joten on kiva, että koulussamme on vaihto-opiskelijoita.

Ari vinkkaa tuleville logistiikan opiskelijoille tai alaa harkitseville, että logistiikka on luultua laaja-alaisempaa.

– Logistiikka on paljon syvempi ala kuin että työskentelisi pelkästään varastotyöntekijänä. Alalta on mahdollista saada pätevyyksiä moneen eri ammattiin. Ala on monipuolinen ja sitä kautta saa valmiudet kaikkeen mahdolliseen logistiikan alalta. Pelkästään koulusta ei mielestäni ammattia hankita, vaan saadaan lisänatsoja kaulukseen tulevaisuuden työmarkkinoille.