Olen 21-vuotias Essi ja opiskelen Savonlinnassa jalkaterapeutiksi. Tänä keväänä käynnistyi toinen vuosi opintoja. Kaakkois-suomen ammattikorkeakoulussa Xamkissa jalkaterapeutin opinnot järjestetään nykyään kokonaan monimuotototeutuksena, jolloin lähiopetusta on noin kerran kuussa. Tämä mahdollistaa asumisen kotipaikkakunnallani Kokkolassa, missä teen myös töitä uinninvalvojana opiskeluiden ohessa.

Jalkaterapeutin opinnot ovat olleet todella mielenkiintoisia ja paljon monimuotoisempaa kuin osasin ajatella. Opintojen aikana opiskellaan ihmisen anatomiaa ja fysiologiaa, biomekaniikkaa, alaraajojen hierontaa, erilaisten pohjallisten valmistusta, jalkojenhoitoa, eri sairauksien vaikutuksia alaraajoihin ja niin paljon muutakin.

Olen myös todella innoissani siitä, että tulevaisuuden ammatissani saan tehdä käsillä työtä, mikä on aina ollut lähellä sydäntä.

 

Opiskeluryhmästämme on muovautunut ensimmäisen vuoden aikana oikein mukava ja tiivis paketti. Monimuotona opiskelu on hyvin itsenäistä, mikä voi olla haastavaa välillä mutta antaa myöskin paljon vapauksia valita oma rytmi opiskeluun. Opiskelu vie todella paljon aikaa ja olenkin vähentänyt huomattavasti töiden osuutta arjesta.

Opiskeluiden aikana on tärkeää muistaa pitää huolta itsestä liikkumalla, lepäämällä ja tekemällä mieleisiä asioita arjessakin! Nämä asiat saattavat usein unohtua, mutta silloin opiskelukaverit ovat muistuttamassa asiasta.

Etäopiskelut onnistuvat muualtakin kuin kotoa käsin, mikä on ollut mukava huomata opiskeluiden edetessä. Välillä olen tehnyt tehtäviä ahkerasti eteenpäin ja saanut näin vapaata aikaa arjen pienille seikkailuille. Tietokonetta on myös helppo kuljettaa mukana. Reissaamista on tullut jo koulunkin takia enemmän, kun koulumatkan kuljen junalla. Matka Kokkolasta Savonlinnaan on melko pitkä ja mutkikas, mutta junamatkat olen pyhittänyt opiskelulle ja näin saanutkin aina hyvin asioita hoidetuksi.

Ammattikorkeakoulussa opiskelun lisäksi on mahdollista osallistua erilaisiin opiskelijatapahtumiin, joista hienoimpana kokemuksena on jäänyt Olavinlinnan Gaalasta viime vuoden marraskuulta.

Ystävät, joita olen saanut tämän opiskelumatkan varrella tulevat varmasti olemaan elämässäni vielä pitkään. Samaiset ystävät saattavat tulla tulevaisuudessa vastaan kollegoina ja onkin mahtavaa luoda jo nyt yhteys tulevien jalkaterapeuttien kesken.