Nyt voi jo huokaista, ensimmäinen vuosi YAMK-opintoja takana ja neljän viikon mittainen kesäloma alkaa! Hyppään lentokoneeseen ja matkaan Andalusian auringon alle reiluksi viikoksi. Olen niin loman tarpeessa! Ihanaa vain levätä auringossa, uida, nauttia kiireettömyydestä, hyvästä ruoasta ja juomasta ja ennen kaikkea ladata akkuja työntäyteistä syksyä varten.

Opiskelin aikuisiällä uuden ammatin, vientisihteerin työt vaihtuivat sairaanhoitajan töihin. Päivääkään en ole alanvaihtoa katunut. Nyt koen olevani omalla alallani ihmisten parissa. Halu kehittyä omassa työssä ja olla osallisena hoitotyön kehittämisessä sai minut hakemaan YAMK-opintoihin muutaman työkokemusvuoden jälkeen. Nyt opinnot ovat puolivälissä, ja voin olla ylpeä itsestäni, että olen pystynyt opiskelemaan työn ohessa. Kiitos kuuluu myös mahtavalle työyhteisölleni ja esimiehelle vapaapäiväjärjestelyistä!

Opiskelin aikuisiällä uuden ammatin, vientisihteerin työt vaihtuivat sairaanhoitajan töihin. Päivääkään en ole alanvaihtoa katunut.

 

Kieltämättä vuorotyön, (uus)perheen ja opiskelun yhdistäminen on ollut toisinaan aika haastavaa. Viimeisen vuoden aikana ei ole ollut montaakaan varsinaista vapaapäivää, sillä vapaapäivät töistä ovat kuluneet lähiopiskelussa tai kotona koulutehtäviä tehden. Tärkeää on suunnitella tehtävien teolle aikaa omaan kalenteriin ja pysyä suunnitelmassa. Usein on niin, että juuri sinä vapaapäivänä, kun pitäisi tehdä koulutehtävää, olisi paljon mukavampi tavata ystävää pitkästä aikaa tai vaikkapa pestä kotona ikkunoita tai siivota vaatekaappeja.

Opiskelusta ja työnteosta huolimatta arki on kuitenkin meidän perheessä pyörinyt, ruoanlaitto, kauppareissut, pyykinpesu, siivoukset, lasten kuljetukset harrastuksiin on saatu järjestettyä, kiitos avopuolison ja isovanhempien.

Toivotan kaikille ihanaa ja rentoa kesää, nautitaan auringosta ja jäätelöstä!

 

Katja Lumiaho, sairaanhoitaja (AMK)
Terveyden edistäminen YAMK
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Kotka/Kouvola

Kirjoita kommentti

*