Energiatekniikan insinööriopintojen kautta olen päässyt juttusille työnantajien kanssa, jotka saattavat edistää omaa tulevaa uraani.

Mielenkiinto tekniikkaa kohtaan vaikutti paljon siihen, että valitsin juuri energia- ja ympäristötekniikan koulutuksen. Olen tehnyt 8 vuotta töitä putki- ja poltinasentajana ja uskoin, että työtaustastani on apua opiskelussa.Olen kiinnostunut luonnosta ja sen nykytilanteesta ja uusiutuvat energiat kiinnostavat ja uskonkin, että siltä alalta löytyy töitä ammattitaitoisille insinööreille.

Lähdin opiskelemaan energia- ja ympäristötekniikkaa (pääpainolla ympäristö), sillä koulutuksessa huomioidaan luonto ja uusiutuvat energiat. Ensimmäisen puolen vuoden aikana ala tuntui omalta ja tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen koulutuksen valintaan!

Joskus aiheet menevät yli kaljun!

Olen viihtynyt Xamkissa hyvin, koska opetus on monipuolista ja asiat ovat olleet mielenkiintoisia. Kiinnostavimmat aiheet ovat virtaustekniikka, matematiikka, fysiikka, kemia ja automaatio. Joskus aiheet menevät yli kaljun, mutta niistäkin selviää, kun jaksaa opiskella itsenäisesti ja miettii asioita omassa päässään. Jos sittenkään ei vielä natsaa, voi luokkakavereilta pyytää apuja tilanteeseen.

Opiskelu omalla kohdalla on mahdollistanut sen, että olen päässyt juttusille työnantajien kanssa, jotka jossain vaiheessa saattavat edistää omaa tulevaa uraani. Tämä on yksi tärkeimmistä asioista minkä ammattikorkeakouluympäristö voi parhaimmillaan tarjota opiskelijoille.

Vetyteknologian kurssi Saksassa

Viime vuonna osallistuin kahden viikon intensiivikurssille, joka järjestettiin Saksassa. Aiheena oli vetyteknologia. Kurssin parasta antia, uuden tekniikan lisäksi, oli kurssin muut osallistujat, joita oli ympäri maailmaa. Tekniikan maailma avartui kurssin aikana paljon, kun pääsi keskustelemaan tutkijoiden/professorien kanssa samoista aiheista, jotka kiinnostavat itseäni. Oli miellyttävää huomata, että myös muualla maailmassa on tekniikan tuntemus korkealla tasolla. Maailma näyttäytyy ihan eri tavalla, kun sitä katsoo tekniikan harmaiden lasien läpi! ?

Tulevaisuuden suunnitelmia

Tulevaisuudelta odotan paljon uusia ja mielenkiintoisia haasteita. Työskentelisin mieluusti tekniikan parissa. Energian, komponenttien tai prosessin tuotanto/kehittäminen/suunnittelu/optimointi yms. Unelma-ammattia on vaikea määritellä, mutta tavoitteena on hankkia työpaikka, jossa on avoin ilmapiiri ja missä tuntee olevansa arvostettu omana itsenään. Jatko-opinnotkin kiinnostavat, mutta suunnitelmissa on ensiksi hankkia alaan liittyvää työtä ja katsoa sen jälkeen miltä tuntuu.

Jonne Huikko, energia- ja ympäristötekniikan opiskelija