Viisi tiukkaa kysymystä ja vastaajina Xamkin ensimmäisen vuoden restonomiopiskelijat Anna, Emilia, Joona ja Petra. Mikä mahtaa olla opiskelijoista parasta Xamkin restonomiopinnoissa ja millainen opiskelupaikka Mikkeli oikein on. Luvassa on myös paljastuksia opiskelusta ja muutama vinkki, miksi restonomiopintoihin kannattaa hakea jo seuraavassa haussa.

Kuvassa vasemmalta Anna, Petra, Emilia ja Joona.

Opiskeluita on takana nyt reipas puoli vuotta. Mikä restonomiopinnoissa on ollut parasta?

”Ehdottomasti opiskelukaverit, opettajat ja kaikkien halu auttaa ja opastaa”, toteavat kaikki neljä lähes yhteen ääneen. Emilia lisää listaan vielä opiskeluiden joustavuuden. Työt ja päiväopiskelu on helppo yhdistää.

Anna muistuttaa myös, että opintoja on mahdollisuus suorittaa omaan tahtiin, ja ei välttämättä tarvitse mennä samaan tahtiin muiden kanssa. Elämäntilanteet saattavat joskus yllättää, mutta opinnot joustavat hienosti. Valinnanvapaus onkin kaikkien mielestä yksi parhaista jutuista Xamkin restonomiopinnoissa.

Joona nostaa esiin myös opintojakson tehtävät, jotka ovat yllättäneet positiivisuudellaan. Opintojaksoilla tehdään paljon oppimistehtäviä ja erilaisia projekteja ihan oikeisiin yrityksiin, joilla on ihan oikea tarve tehtäville. Näin työelämä ja opiskelu kohtaavat toisensa jo ihan opiskeluiden alkumetreillä.

Lisäksi oppitunneilla on ollut paljon yhdessä tekemistä ja ryhmätehtäviä, joten pelkkää luentojen kuuntelemista tämä opiskelu ei todellakaan ole.

 

Entä onko joku asia yllättänyt opiskeluissa?

”Rentous ja hauskuus” toteaa nelikko ja naurahtaa iloisesti. Opiskelu on ollut todella itsenäistä. Se antaa paljon vapauksia, mutta vaatii vastapainona hyvää aikatauluttamista ja kalenterin hallintaa. Nelikko korostaa hyvää ja positiivista tunnelmaa, joka on ollut läsnä heti opintojen alusta alkaen. Kaikki ovat tervetulleita porukkaan mukaan ja ketään ei jätetä yksin.

 

Millainen paikka Xamk on opiskella?

”Täällä on mukava opiskella ja yhteishenki on hyvä, on sitten minkä tahansa koulutusalan opiskelija”, toteaa syksyllä 2022 restonomiopintonsa aloittanut nelikko. Opiskelijoille on kampusalueella tarjolla hyvin erilaisia tapahtumia ja koulun opetustilat ovat modernit ja viihtyisät.

Positiivista palautetta nelikko antaa myös siitä, että kampuksella on tarjolla paljon erilaisia tiloja, joissa voi itse opiskella, aina ei siis tarvitse tehdä tehtäviä kotioloissa.

Nelikko kehuu myös Mikkelin kampuksen ravintoloita. Ruoka on maistuvaa ja tarjolla on useita erilaisia vaihtoehtoja. Nälkäiseksi ei kuulemma kampuspäivänä jää. Mikkelin kampuksen sijainti saa tulevilta restonomeilta myös kehuja. Kaikki on kävelymatkan päässä ja extraplussat tulee vielä hyvästä kirjastosta ja kuntosalista.

 

Xamkin Mikkelin kampus on siis hyvä paikka opiskella, mutta entä Mikkeli kaupunkina, mikä täällä on parasta?

”Rauhallisuus ja lähellä olevat palvelut” toteaa nelikko jälleen kuin yhdestä suusta. Kaupungista löytyy paljon erilaista tekemistä ja harrastusmahdollisuudet ovat todella monipuoliset. Yöelämässä viihtyjillekin löytyy monipuolisesti vaihtoehtoja ja opiskelijabileitä on tarjolla nelikon mukaan ihan sopivasti.

Loppuun vielä tärkein kysymys, miksi valita Xamk ja restonomiopinnot?

”Opiskelu on rentoa ja käytännönläheistä” toteaa nelikko tästä monipuolisesta restonomikoulutuksesta. Jos on kiinnostusta asiakaspalvelutyöhön matkailu- ja ravitsemisalalla ja esimiestyö kiinnostaa tulevaisuudessa, kannattaa ehdottomasti hakea kevään yhteishaussa mukaan.

Koulutus tarjoaa todella monipuoliset mahdollisuudet erilaisiin työtehtäviin ja opintojen kautta on mahdollisuus lähteä myös vaihtoon ulkomaille. Ei siis ollenkaan hassumpi vaihtoehto, kenties juuri sinulle?