Oletko sinä kuullut nopeasti kasvavasta ja tunnetusta Mimmit Sijoittaa Oy:stä, joka on yhteisö meille kaikille joita kiinnostaa raha, sijoittaminen ja säästäminen? Xamkista pian mynnin, markkinoinnin ja palvelumuotoilun tradenomiksi valmistuva Jenni Porvari tekee parhaillaan opinnäytetyötä tälle menestyneelle yhteisölle. Porvari halusi tehdä opinnäytetyön aiheesta, joka häntä itseään inspiroi. Jo pitkään sosiaalisen median kanavissa Mimmejä seuranneelle, tämä mahdollinen toimeksiantaja tuntui luontevalta valinnalta. 

Kuka olet ja mitä opiskelet?

Olen 22-vuotias nainen Kouvolasta ja viimeistelen tradenomiopintojani. Valmistuin lukiosta keväällä 2016 ja pidin välivuoden opinnoista ollakseni työelämässä. Aloitin opintoni monimuotona syksyllä 2017 ja valmistun toukokuussa 2020. Lähes koko opintojeni ajan olen työskennellyt mm. Myymäläpäällikkönä ja Projektikoordinaattorina. Tämän kevään opinnäytetyöprojektini ohella toimin koulun opiskelijayhdistys Kupla ry:n toiminnantarkastajana. 

Päädyin opiskelemaan tradenomiksi, koska koin sen avaavan itselleni eniten mahdollisuuksia. Halusin tutkinnon, jolla voin tehdä montaa eri asiaa.

22-vuotias Porvari on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta toimia jo myymäläpäällikkönä ja Suomen Asuntomessuilla 2019 projektikoordinaattorina. Pian hän valmistuu tradenomin AMK-tutkintoon.

Omistan kovan työmoraalin ja tahdon kehittyä ammatillisesti, sekä henkilökohtaisessa elämässäni. Tahdon kokeilla erilaisia työpaikkoja ja tehtäviä, joten laaja-alainen suuntautuminen oli itselleni sopiva vaihtoehto. 

 

Suuntaudun myyntiin, markkinointiin ja palvelumuotoiluun. Myynti ja markkinointi on aina kiinnostanut itseäni, varsinkin erilaiset markkinoinnin keinot. Opintojen ja työpaikkojen kautta on herännyt kiinnostus myös tapahtumien tuottamiseen. Sosiaalinen media on iso markkinoinnin kanava, mutta koen monen yrityksen käyttävän samoja keinoja. Tahtoisin löytää uuden tavan, jolla yritys ja asiakas voisivat kohdata. Megatrendit ovat myös kiinnostaneet itseäni läpi opintojen, esimerkiksi teknologian kehitys tuo markkinointiin aivan uusia keinoja.  

Palvelumuotoilu tuli ns. plussana tähän pakettiin, koska myynnin ja markkinoinnin koulutukseen yhdistettiin palvelumuotoilu aloittaessani opinnot. Olen opintojen kuluessa kuitenkin huomannut, tämän olleen onnenpotku! Palvelumuotoilun kurssien avulla olen saanut opintoihini laajempaa kuvaa palveluprosesseista ja niiden kehittämisestä. Luonnollisesti tämä tukee myynnin ja markkinoinnin oppeja.  

Työharjoittelua asuntomessuilla ja myymäläpäällikön pestiä

Olen opiskellut monimuotona, joten on hankala pohtia opintojen aikaisia kohokohtia. Aiemmassa haastattelussani olen todennut enemmän opiskelevani työn ohella, kuin toisinpäin.  

Opintojeni ensimmäisen vuoden olin myymäläpäällikkönä Video Film Town Oy:n liikkeessä Kouvolan keskustassa. Keväällä sain vastuulleni tämän lisäksi myös kokonaan uuden liikkeen, joka avattiin kauppakeskus Veturiin.  

Projektikoordinaattorin tehtäväni Asuntomessut 2019 Kouvolassa projektin parissa. Minut työllisti Elementit-E Oy niminen yritys ja olin heidän palveluksessaan projektin läpi. Suoritin tämän yhteydessä syventävän harjoitteluni. Työni oli hyvin monipuolista, mielekästä ja vaativaa. Pääsin näyttämään omia taitojani ja luomaan suhteita yritysmaailmaan.  

Opinnäytetyötä menestyneelle Mimmit Sijoittaa Oy:lle

Pääsin tekemään opinnäytetyötäni Mimmit Sijoittaa Oy nimiseen yritykseen. Yritys on luonut matalankynnyksen yhteisön missä keskustellaan avoimesti sijoittamisesta, sen aloittamisesta, säästämisestä ja rahasta. He ovat aktiivisia erilaisissa medioissa mm. podcast, blogi, Instagram ja Facebook. Tällä hetkellä yrityksen takana on Pia-Maria Nickström ja Hanna Tikander, mutta he ovat laajentamassa yritystään Helsingistä muihin kaupunkeihin ensi syksyn aikana.  

Opinnäytetyön aiheeni on markkinointisuunnitelma, joka on kohdennettu liiketoiminnan laajentamiseen. Suunnitelma on tarkoitus täyteen panna syksyllä 2020. Otin toimeksiantajaan yhteyttä Instagramin kautta, missä olin heitä seurannut. Pidin heidän yrityksestään ja halusin kovasti tehdä opinnäytetyöni paikkaan, mikä inspiroisi itseäni. Onneksi Pia-Maria ja Hanna kiinnostuivat opinnäytetyö tarjouksestani! Treffasimme Helsingissä joulukuun alussa ja pohdimme yhdessä, mikä hyödyttäisi heitä ja minua.

Ilmaisin oman kiinnostukseni markkinointiin ja löysimme aiheen, mikä hyödyttää kaikkia! 

Porvari haluaa olla mukana markkinointisuunnitelman käyttöönotossa.

Opinnäytetyö on edennyt oikeastaan ongelmitta. Työn aihe hyväksyttiin heti ja ohjaajani Kirsi Rouhiainen on ollut tukena koko ajan. Myös toimeksiantaja on tarjonnut apua koko projektin ajan ja vastannut kysymyksiini. Parasta ehdottomasti on ollut opinnäytetyön tuomat uudet ihanat ihmiset! 

Tulevaisuus avoimena edessä

Tulevaisuuteni koen täysin avoimena. Tällä hetkellä olen hakenut työpaikkoja Helsingin alueelta, koska Asuntomessut 2019 projektin jälkeen en ole löytänyt Kouvolasta mielekästä työpaikkaa. Tahdon myös olla Helsingin päässä mukana, kun markkinointisuunnitelma laitetaan käytäntöön Mimmit sijoittaa Oy:n laajenemisessa. Minua kiinnostaa edelleen erilaiset projektit, enkä etsi vakituista työtä, vaan määräaikaisia sopimuksia. Näin pääsen uusiin erilaisiin haasteisiin.  

Omasta mielestäni erilaisten tradenomien on helppo työllistyä. On ollut hauska törmätä siihen, kuinka ihmiset eivät tiedä, että kaikki tradenomit eivät ole erikoistuneet samoihin asioihin.

Kaikille on mielestäni kuitenkin samat mahdollisuudet, kyse on vain omasta sinnikkyydestä ja sisäisestä motivaatioista!

 

Tutustu Mimmeihin lisää täällä:

Mimmit Sijoittaa Blogi

Mimmit Sijoittaa Podcast

Mimmit Sijoittaa Instagram

 

-Viveka Tiitola/ Viestintäassistentti, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Kirjoita kommentti

*