Olen Hanna Kurronen ja olen Lappeenrannasta kotoisin. Aloitin 2019 keväällä yhteisöpedagogin opinnot.

Koulutuksen valitsin sen takia, että olen ihmisläheinen ja koulutus on laaja-alainen. Pidän lasten ja nuorten parissa työskentelystä ja erityisesti urheilu- ja järjestöpuolella. Tulevaisuudessa haluan tehdä töitä liikunnan ja urheilun parissa, esimerkiksi junioripäällikkönä tai järjestössä liikunnan ja/tai urheilun vastaavana.

Valitsin Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun aluksi sen takia, että kampukset ovat lähellä Lappeenrantaa ja kulkuyhteydet ovat hyvät.

Alkuun ammattikorkeakoulussa opiskelu jännitti, mutta olin innoissani päästessäni jatkamaan opiskeluja. Tunsin heti opiskelevani oikeaa alaa. En kadu valintaani, vaikka ajatus oli mennä toiselle alalle opiskelemaan. Myös työnäkymät ovat paremmat.

Opiskelussa eniten on yllättänyt hyvät mahdollisuudet omien opintojen suunnitteluun. Saa päättää, miten nopeasti opiskelee opintojaksot. Voi mennä oman ryhmän mukana, voi ottaa kesäopintoja tai tehdä puoli vuotta aikaisemmin aloittaneen ryhmän mukana opintojaksoja.

Myös se on yllättänyt positiivisesti, että suunnittelin opiskelevani 3,5 vuoteen, mutta olenkin tehnyt nopeammassa tahdissa opintoja kuin olin ajatellut.

Yhteisöpedagogin opinnot tukevat mm. ohjaamista, ryhmätyöskentelyä ja yksilöohjaamista.

 

Minusta parasta Xamkissa on opettajat, kouluympäristö, opintojen mukauttaminen omien tavoitteiden ja suunnitelmien mukaan ja opintojaksot, joissa on suurimmaksi osaksi tai kokonaan käytännönläheistä tekemistä.

Suosittelisin yhteisöpedagogikoulutusta niille, jotka ovat kiinnostuneita lasten ja nuorten kanssa tehtävästä työstä esimerkiksi järjestöissä, kouluissa tai seuroissa. Yhteisöpedagogin opinnot tukevat mm. ohjaamista, ryhmätyöskentelyä ja yksilöohjaamista.

Työnäkymät ovat koko Suomen alueella minusta hyvät.

 

5 hyvää syytä, miksi kannattaa valita Xamk opiskelupaikaksi?

 1. Parhaat opettajat
 2. kampuskaupunki sopivan kokoinen
 3. harrastusmahdollisuudet hyvät
 4. oman näköinen opiskelijaelämä
 5. kampusalue keskustan läheisyydessä

5 hyvää syytä, miksi kannattaa opiskella juuri sitä alaa, jota opiskelet?

 1. ihmiset ovat parhaita
 2. kohtaamisia ammattilaisten kanssa
 3. samanhenkisyys ihmisten kanssa
 4. saa olla oma erikoinen itsensä
 5. ihmisläheinen ala, jossa ollaan aallonharjalla lasten ja nuorten parissa

5 asiaa, jotka olen oppinut opiskelun aikana?

 1. Suunnitelmissa on hyvä ottaa huomioon aikataulu ja tehtävien määrä
 2. Asiat eivät ole mustavalkoisia.
 3. Pitää tuoda asiat esille ja puhua.
 4. Kaikkien näkökulmat ovat tärkeitä.
 5. opiskelu on kivaa, kun on positiivinen ja innostunut asiasta.

 

Yläkuvan kuvatekstit vasemmalta oikealla

 1. Kun teet harjoittelua, se voi näyttää tältä. Kesällä 2020 toimintaympäristöt-harjoittelu Pesä Yseillä, jonka kotiottelut olivat minulla osa harjoittelua.
 2.  Etäopiskelussa tärkeää on opiskelupaikka omassa huoneessa. Miun pitää nähdä ulos, että saa opiskelujen lomassa seurata, mitä ulkona tapahtuu. Opiskelut menee silloin hyvin eteenpäin.
 3.  Kun olen opiskellut tarpeeksi kauan, lähden ulkoilemaan. Ovelta pääsee helposti suoraan metsäpolille lenkkeilemään ja tuulettamaan ajatuksia sekä saamaan opiskeluun uutta virtaa.
 4.  Välillä pitää ottaa ilo irti opiskelusta ja lähteä juhlimaan. Ainakin nyt vappua yhdessä perheen kanssa kaupunkikävelyn merkeissä. Perinteet kunniaan.

 

 

Hanna Kurronen, yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelija

Kirjoita kommentti

*