Toisen vuoden opiskelija Timo Sokolov ottaa kaiken irti tradenomiopinnoistaan. Valmistuttuaan hän aikoo suunnata Välimerelle unelmatyön perässä.Vielä muutama vuosi sitten lappeenrantalainen Timo Sokolov ei olisi voinut kuvitellakaan muuttavansa Savonlinnaan, mutta toisin kävi. Lukion opinto-ohjaaja vinkkasi oikeudenmukaisuudesta, etiikasta ja moraalista kiinnostuneelle Sokoloville turvallisuusalan opinto-ohjelmasta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa, ja tämä innostui heti.

Turvallisuuden ja riskienhallinnan tradenomikoulutus oli lopulta 20-vuotiaan Sokolovin ainoa hakuvaihtoehto, ja hänen onnekseen opiskelupaikka irtosi toisella yrittämällä.

– Se oli yksi elämäni parhaita päätöksiä. Halusin uuden alun ja Savonlinnassa sen todellakin sain. En olisi osannut edes kuvitella, että opinnot olisivat näin laajat ja mielenkiintoiset, Sokolov sanoo.

Kiikarissa unelmatyö Välimerellä

Syyskuussa käynnistyy Sokolovin toinen vuosi opintojen parissa. Luvassa on kursseja muun muassa kriisienhallinnasta, turvallisuusjohtamisesta, tieto- ja kyberturvallisuudesta sekä yhteiskunnan varautumisesta. Myös laki- ja talousasioita opiskellaan kattavasti.

En olisi osannut edes kuvitella, että opinnot olisivat näin laajat ja mielenkiintoiset.

 

Timo Sokolov haaveilee turvallisuusalan työstä Välimerellä. KUVA: PEPPI LOKKA

Ensimmäisestä opiskeluvuodesta Sokolovin mieleen ovat jääneet etenkin innostavat opettajat, yhteiset illanvietot kanssaopiskelijoiden kanssa ja shakkikerho, jonka Sokolov perusti omaksi ja muiden iloksi. Mikä parasta, opinnot ovat kirkastaneet Sokolovin urasuunnitelmia.

– Minua on alkanut eniten kiinnostaa logistiikka ja laivat. Tulevaisuudessa haluaisin työskennellä Välimerellä huolehtimassa jahtien turvallisuudesta jollain tavalla, hän toteaa.

Elämänlaatua opiskelijabudjetilla

Muutettuaan uuteen kaupunkiin Sokolov yllättyi siitä, kuinka eloisa reilu 32 000 asukkaan Savonlinna on etenkin heinäkuussa, jolloin kansainväliset vieraat saapuvat kuuluisille oopperajuhlille.

Elämänlaadusta ei alhaisen vuokratason takia tarvitse tinkiä ja Sokolovin opiskelijabudjetti riittää hyvin tilavaan kaksioon, jonka parvekkeelta on järvinäköala. Alakerrassa sijaitsee lempiravintola ja toisella puolella katua iso ruokakauppa. Kuntosaleja on useampia ja leffateattereita kaksi.

Sokolovin opiskelijabudjetti riittää hyvin tilavaan kaksioon, jonka parvekkeelta on järvinäköala.

– Savonlinnassa on kaikki palvelut, mitä ihminen tarvitsee. Eniten rakastan kuitenkin järvenrannalla sijaitsevia kallioita, joilla vietän aikaa yksin tai kavereiden kanssa ja palaudun elämän ja opintojen stressistä. Tämä on huikea mesta.

Viisi syytä opiskella Savonlinnassa

Tradenomiopiskelija Timo Sokolov listasi opiskelukaupunkinsa parhaat puolet.

1. Lyhyet välimatkat

– Savonlinnassa pääsee kävellen tai polkupyörällä kaikkialle, eikä auto ole välttämätön.

2. Rauhoittavat kalliot

– Savonlinnaa ympäröivien järvien rantakallioilla on mukava istuskella stressiä lievittämässä.

3. Upea yhteishenki

– Pienessä kaupungissa voi nauttia yksityisyydestä, mutta opiskelijaporukka on tiivis – kukaan ei jää yksin, ellei halua. Kaikki auttavat toisiaan ja ovat ystävällisiä.

4. Yhteiset opiskelijatapahtumat

– Tapahtumia järjestetään runsaasti ja porukkaan on helppo päästä mukaan.

5. Loistava elämänlaatu

– Asuminen on halpaa muuhun Suomeen verrattuna. Savonlinna on Suomen kaunein kaupunki ja paras paikka!

Savonlinnaa ympäröivien järvien rantakalliolla on mukava istuskella stressiä lievittämässä. KUVA: PEPPI LOKKA