Hei!

Nimeni on Henna Pöyhönen ja asustelen tällä hetkellä Lappeenrannassa. Opiskelen biotuotetekniikkaa Savonlinnan kampuksella monimuoto-opintoina. Opintoja minulla on takana kohta kaksi vuotta.

Urheilulajinani on aikaisemmin ollut fitnessurheilu ja lajina wellnessfitness. Olen kilpaillut sm-tasolla, joissa voitin sm-kultaa vuonna 2019. Sieltä sain luvan kilpailla samana syksynä mm-kisoissa Slovakiassa, jossa sijoituin seitsemänneksi.

 

Uusi laji – painonnosto

Kisojen jälkeen aloin kuitenkin harjoittelemaan uutta lajia – painonnostoa. Minun oli aluksi suunnitelmissa kisata molemmissa lajeissa, mutta painonnosto vei lopulta voiton. Päätökseen vaikutti myös pandemia.

Painonnosto on lajina voimaa, räjähtävyyttä, liikkuvuutta ja tekniikkaa vaativa laji, joten se on lajina todella monipuolinen.

Painonnostossa kilpailen myös sm-tasolla ja tärkein saavutus on tähän mennessä 4. sija vuoden 2022 sm-kisoista helmikuulta. Tuloksena tempauksessa 70 kg ja työnnössä 94 kg. Sarjana oli naiset alle 64 kg.

Urheilun ja opiskelun yhdistäminen

Urheilun ja opiskelemisen yhdistäminen on sujunut oikein loistavasti. Koska olen monimuoto-opiskelija, minulla on lähitunteja noin kuutena päivänä kuukaudessa. Voin siis hyvin suunnitella treenit niin, ettei ne satu koulupäiville. Haasteena tietysti, että aina se ei ole onnistunut, ja joskus olen treenannut koulun kuntosalilla hieman sovellettua treeniä.

Urheilu antaa hyvää vastapainoa opiskelulle ja auttaa nollamaan ajatuksia opiskelun lomassa. Samoin opiskelu on hyvää vastapainoa kehon treenaamiselle, sillä täytyyhän mieltäkin treenata ja kehittää samalla lailla.

Opiskelijana haluan saada hyviä arvosanoja ja valmistua aikataulun mukaisesti.

 

Tavoitteena haluaisin joskus voittaa painonnostossa sm-tason mitallin ja henkilökohtaisia uusia ennätyksiä tietysti. Opiskelijana haluan saada hyviä arvosanoja ja valmistua aikataulun mukaisesti. Ja toiveena on tietysti oman alan töitä. Ja osittain niitä olenkin jo kesätöiden lomassa päässyt toteuttamaan.

 

Urheilijan päivä

Normaalisti aloittelen päivän kahvilla ja hyvällä aamupalalla. Niiden jälkeen otan yleensä toisen kahvikupillisen ja teen koulutehtäviä tai katson luentoja. Kun kaikki keskittymiskyky on käytetty, syön vähän ja suuntaan kuntosalia kohden. Jos on kiire, teen loppupäivän koulutöitä, tai sitten käytän ajan johonkin muuhun ja rentoudun.

Onnistuneen noston takana on mentaalinen valmistautuminen ja usko itseensä.

 

Parasta fitnessurheilussa oli terveellisen ja monipuolisen ruokailun oppiminen, joka sallii myös herkkuja hyvällä oma tunnolla. Painonnostossa parasta on taas monipuolisuus kuinka se haastaa kehoa ja myös mieltä. Jos ei usko itseensä, että nosto onnistuu, niin monesti se ei onnistu. Onnistuneen noston takana on mentaalinen valmistautuminen ja usko itseensä.

Jos harkitsee korkeakouluopintojen ja urheilun yhdistämistä, niin monimuoto-opinnot ovat kyllä oiva valinta. Tässä on samalla myös kerennyt ja jaksanut tehdä osa-  ja kokoaikaisia töitäkin.

Myöskin ulkomaillakin olen koulun ohessa ehtinyt käydä.

 

Jenna Pöyhönen
Insinööri (AMK), biotuotetekniikka 

Kirjoita kommentti

*