Iina Kilpeläinen valmistuu 18.12.2020 fysioterapeutti (AMK) tutkintoon. Kilpeläinen osallistui Xamkin virtuaaliseen valmistumisjuhlaan etäyhteydellä.

Arvoisat juhlavieraat, opettajat ja muu henkilökunta sekä ennen kaikkea te, kanssani valmistuvat opiskelijat.

Dear guests, teachers, staff and fellow graduating students.

On suuri kunnia ja ilo olla täällä tänään edustamassa Savonlinnan kampukselta valmistuvia opiskelijoita. Aivan ensimmäiseksi haluan sanoa valtavan suuret onnittelut kaikille tänään valmistuville opiskelijoille. Suuri urakka on saatettu päätökseen, ja on aika avata ovi uusille seikkailuille.

Minulle opinnot olivat yksi elämäni monista seikkailuista. Se oli seikkailu uuden oppimiseen, tieteeseen, itsensä kehittämiseen ja uuden alan omaksumiseen. Muistan sen jännittävän hetken, kun pääsin aloittamaan fysioterapian opintoni vuonna 2017, ja samaan aikaan tein mielenterveystyötä lähihoitajana Kuopiossa. Monimuotototeutus mahdollisti kolmivuorotyön tekemisen opintojen ohessa. Lähipäiville kouluun saavuin aina rinkka selässä, sekä retkikeitin ja makuupussi matkassa. Nyt kolme ja puoli vuotta myöhemmin mietin, miten nopeasti tuo aika vierähti. En vaihtaisi pois hetkeäkään.

Opinnot kasvattivat minua ihmisenä. Ne antoivat mahdollisuuden myös upeille projekteille, joissa sain olla mukana. Päällimmäisenä hanketyö, joka toteutettiin yhteistyössä Savonian ammattikorkeakoulun ja Kuopion yliopistollisen sairaalan vastasyntyneiden teho-osaston kanssa. Hankkeen tavoitteena oli vähentää vanhempien kokemaa henkistä kuormaa, heidän vauvansa osastohoidon aikana. Tämä avasi myös mahdollisuuden lähteä tutkimaan aihetta lisää opinnäytetyön muodossa. Lisäksi pääsin kirjoittamaan aiheesta artikkelia Suomen Neonataalihoitajat ry:n lehteen. Nuo hetket jäävät hyviksi muistoiksi. Tulevaisuus on meille avoinna ja me luomme sitä, yksi päivä kerrallaan.

Haluan lopuksi sanoa erityiskiitokset opettajille, jotka ovat kannustaneet eteenpäin opinnoissa ja olleet mukana tekemässä tästä päivästä mahdollisen. Tänään kanssani valmistuu iso joukko asiantuntijoita.

Opiskelijatoverit, olkaamme ylpeitä siitä mitä olemme saavuttaneet! Voimme pysähtyä nauttimaan tästä hetkestä, sillä olemme sen ansainneet.

 

Dear fellow students. Let us be proud of our achievements!

Thank you!

 

Kiitos.