Videopelit ovat minulle puhdasta intohimoa ja Xamkin peliohjelmoinnin koulutus tarjosi kaiken tarvittavan unelman tavoitteluun. Lisäksi olin kuulut Xamkin peliohjelmoinnin koulutuksesta pelkkää positiivista ystävien puolesta, siksi valitsin juuri Xamkin.

Olen Tarita Karhulahti. Olen syntyjältäni kotkalainen. En ole tullut tavallista reittiä tutkinto-opiskelijaksi. Aloitin opinnot Xamkissa ensin avoimen puolen polkuopiskelijana syksyllä 2018. Opiskelin todella tiiviisti vuoden polkuopiskelijana ja kriteerien täytyttyä hain tutkinto-opiskelijaksi.  Peliohjelmoinnin insinööriopinnot Xamkissa aloitin syksyllä 2019.

Videopelit ovat olleet aina lähellä sydäntäni pienestä asti. Olen istunut veljeni vieressä katsomassa, kun hän pelasi kavereiden kanssa ja silloin tällöin pääsin itse osallistumaan mukaan. Videopelit ovat minulle puhdasta intohimoa ja Xamkin peliohjelmoinnin koulutus tarjosi kaiken tarvittavat unelman tavoitteluun. Lisäksi olin kuulut Xamkin pelipuolen koulutuksesta pelkkää positiivista ystävien puolesta, siksi valitsin juuri Xamkin.

Olen oppinut niin hyvin asioita – kiitos opettajillemme!

Opiskelu tässä koulutuksessa on todella vapaata, mutta samalla vaativaa. Meillä on esimerkiksi projektitunteja, joissa voit valita mihin kerrytät tunteja. Olet itse vastuussa siitä, miten ja mihin käytät tämän ajan. Itse olen ottanut tunteja GameJam -tapahtumiin osallistumisesta, omien pelien tekemisestä sekä työharjoittelupaikan kautta tehdyillä tunneilla. Kaikkea en ole merkannut ylös, koska tiedän ettei tunteja jää uupumaan.

Yllättävintä on ollut se, kuinka hyvin olen oppinut asioita. Ensimmäisen vuoden ensimmäisellä viikolla yllätyin suuresta tiedonmäärästä, joka tulisi sisäistää. Mutta nyt kun katson taakseni, olen erittäin yllättynyt, miten hyvin olen sisäistänyt tietoa, ja kiitos tästä puhtaasti kuuluu meidän alamme opettajille!

Paineensietokykyä ja luovuutta tarvitaan

Kiinnostavinta ovat ehdottomasti alamme tapahtumat ja pienet koulutuspäivät, sekä uuden oppiminen joka päivä. Pidän erityisesti ongelman ratkaisuista sekä luovuuden käytöstä ja sen soveltamisesta.

Paineensietokykyä tämä ala vaatii. Lisäksi olisi hyvä olla ongelmanratkaisukykyä ja eräänlaista luovuutta soveltaa asioita.

 

Koulutus sopiikin ehdottomasti henkilöille, jotka eivät pelkää tarttua ongelmiin ja haluavat oppia uutta mutta myös erehtyä. Ala sopii henkilölle, joka on hyvä matematiikassa sekä fysiikassa. Lisäksi täytyy olla hyvä paineensietokyky. Paineensietokykyä tämä ala vaatii. Lisäksi olisi hyvä olla ongelmanratkaisukykyä ja eräänlaista luovuutta soveltaa asioita. Koodaustausta ei ole välttämätön, mielestäni kaikkea voi oppia, jos on valmis näkemään vaivaa asioiden eteen.

Parasta Xamkissa?

Xamkissa on ehdottomasti parasta meidän labramme. Aina kun astun labran ovista sisään, tuntuu kun astuisin kotiin. Labrassamme on hyvä yhteishenki niin opiskelijoiden kuin henkilökunnan keskuudessa.

Työllistyminen peliallle

Työnäkymät ovat hyvät sellaiselle, joka osaa asiansa. Alalla on kyllä pulaa, mutta pula tulee lähinnä osaavista henkilöistä. Panostamalla opintoihin uskon, että kaikille halukkaille on töitä.

Itselläni haaveena olisi työllistyä pelialalle, koodarina, testaajana tai jonain muuna, mutta peliala on minulla tähtäimessä. Olen valmis lähtemään ulkomaille haaveeni perässä. Haluan myös jatkokouluttautua tältä alalta.

Ikimuistoisin tapahtuma itselleni

Ikimuistoisin tapahtuma on ehdottomasti tutkintopaikan saaminen. Näin todella paljon vaivaa siihen ja tein töitä sen eteen. Lisäksi pääsin toisen vuoden alussa Pocket Gamer tapahtumaan, jossa pääsin kuulemaan Remedyn uusimman pelin tuotannosta.

Tarita Karhulahti, opiskelija, peliohjelmointi, insinööri (AMK)