Mamkin toisen vuoden tradenomiopiskelija Reetrika Pekonen edusti Suomea jääpallon MM-kisoissa Minnesotassa helmikuussa. Mamk tukee urheilun ja opiskelun yhdistämistä monin tavoin ja sponsoroi myös Pekosen kisamatkaa. Päiväkirjassaan Pekonen kertoo kisareissun tunnelmista.

15.2. Viimeiset treenit vedetty. Tästä se matka alkaa, Amsterdamin kautta Minnesotaa kohti! Lento Amsterdamiin lähtee varhain aamulla klo 7:10.

16.2. Klo 13:00 paikallista aikaa: Well hello America!! Perillä Minnesotassa. Tulliselvityksen kautta kamojen hakuun ja kisajärjestäjien saattelemana kohti hotellia. Jetlag painaa päälle, mutta kroppa 15h matkustamisen jälkeen ihan jumissa, joten pakko lähteä pienelle avaavalle kävelylenkille. Loppupäivä vaan rentoa olemista: lounas, muutama palaveri, lähiostarilla shoppailua ja ajoissa nukkumaan!

17.2. 11h yöunien jälkeen jättijenkkisängystä nälkäisenä kohti aamiaista. Noh, aamiainen olikin hieman erilainen, mitä koto-Suomessa tottunut, mutta eihän tämä loppuen lopuksi yllätyksenä tullut: pekonia, nakkeja, munakasta, paahtoleipää voilla ja hillolla, pikku-jugurtteja ja mehua. Ei puuroa, ei leivänpäälle leikkelettä, juustoa tai kurkkua eikä myöskään hedelmiä. Noh, maassa maan tavalla… Aamiaisen jälkeen lähdettiinkin kohti stadionia ja jääharjoituksia. Jokaisella joukkueella tunti aikaa jäällä hioa viimeiset kuviot kuntoon. Loppupäivä taas vapaata ja rentoa olemista ja valmistautumista huomenna alkavaan turnaukseen. H-hetki lähestyy.

18.2. Avauspeli hallitsevaa maailmanmestaria Venäjää vastaa. Mahan pohjassa pieni jännitys, mutta jännitys kuitenkin hälvenee Maamme-laulun aikana. Peli alkaa ja kyyti on kylmää alusta alkaen. Venäjättäret pyörittävät peliä. Puoliajalle mentäessä peli 7-0. Toisella puoliajalla saadaan puolustuspeli kuntoon eikä Venäjä pääse enää maalipaikoille. Lopputulos 0-9. Tiedettiin jo ennakkoon, että Venäjää vastaan ei tällä kertaa ole juurikaan mahdollisuuksia. Nyt pelin nollaus ja katse muihin peleihin. 4h päästä starttaa Suomi-Kiina.

Kisojen ensikertalainen Kiina vastassa, ja tiedossa täysin päinvastainen peli kuin Venäjää vastaa. Kiinan pelaajat eivät juurikaan liiku ja he keskittyvät tukkimaan keskialuetta sekä maalin edustaa. Suomi pääsee hyvin paikoille ja hallitsee myös palloa. Lopputulos 9-0 täysin ansaitusti. Hotellilla suihkuun ja syömään. Ennen ruokailua teimme kämppiksen kanssa hotellihuoneemme ammeeseen jääkylvyn! Ihana, mutta hyisevän kylmä palautus jaloille päivän rasituksesta, toimii!

Illalla oli oleskelua ja ajanviettoa koko joukkueen kanssa pienien visailujen muodossa. Myöhemmin illalla vielä kipaisimme viereisessä Walmartissa ostamassa pyykinpesuainetta, jotta saamme huomiselle puhtaat aluskerrastot päälle.:) Huomenna vastassa siis Kanada ja emäntämaa USA.

 

Jääpalloilija

 

19.2. Päivän ensimmäinen peli Kanadaa vastaan käytiin hirveässä vesisateessa. Vesipallon vei Kanada loppujen lopuksi numeroin 3-0. Ottelu oli käytännössä ohi ensimmäisen puoliajan jälkeen, koska kentällä olleen suuren vesimäärän takia pelaaminen oli melko mahdotonta toisella puoliajalla.

Seuraavaksi vastaan luisteli USA. Joukkue koostuu lähinnä lätkätaustaisista pelaajista. Peli oli fyysistä ja molemmat joukkueet pitivät palloa. USA hyödynsi maalipaikkansa paremmin ja loppulukemat 1-4.

20.2. Päivä käyntiin pelillä Ruotsia vastaan. Tiedossa on kova ja palloa hyvin liikutteleva joukkue. Suomi saa pidettyä melko hyvin puolustuksen kasassa eikä Ruotsi pääse kunnolla tekopaikoille. Ruotsin tulivoima tuottaa kuitenkin tulosta ja pelin loppulukemat lopulta 6-0. Lopputulos ei kuitenkaan ollut huono, kun otetaan huomioon maiden väliset tasoerot näissä kisoissa.

Viimeinen alkusarjan peli käytiin illalla Norjaa vastaan. Peli oli tasaista vääntöä ja paikkoja syntyi molemmille joukkueille. Lopulta Norja vei ottelun luvuin 1-6. Huomenna on turnauksen viimeinen peli, jossa pelaamme sijoista 5-6.

21.2. Turnauksen viimeinen peli sijoista 5-6 käytiin kirkkaassa auringonpaisteessa. Molemmat joukkueet olivat valmistautuneet peliin hyvin ja valmiita taistelemaan vielä pistesijoistakin. Tasainen kamppailu päätyi lopulta USA:n voittoon 1-3. Suomelta hyvä taistelu, vaikka USA vei kohtaamisen toistamiseen.

Maailmanmestaruuden vei tällä kertaa Ruotsi. Se kaatoi finaalissa Venäjän 1-0.

Jo turnausta ennen oli tiedossa, että menestystä ei välttämättä tulisi monien avainpelaajien jäätyä pois joukkueestamme. Suomi kuitenkin sai joukkueen kasaan, mikä oli todella tärkeää Suomen naisjääpalloilun kannalta. Turnaus toi pelaajille paljon kokemusta ja hienoja hetkiä. Vaikka tällä kertaa jäätiin mitalien ulkopuolelle, maailmanmestaruuskisat olivat kokemuksena kuitenkin ehdottomasti ”once in a lifetime”!

Omalta osalta kisat sujuivat melko hyvin. Ensikertalaisena totta kai vähän jännitti, mutta pitkän pelaajataustan ansiosta perhoset hävisivät vatsasta melko nopeasti. Hienointa kisoissa oli ehdottomasti pelata Ruotsia ja Venäjää vastaan… vaikka pataan tulikin. Myös Kiinan kohtaaminen oli mieleenpainuva kokemus kaikin puolin. Oma saldo kisoissa oli kolme maalia. Kokemuksena en reissua vaihtaisi mihinkään!

Kirjoita kommentti

*