Sonja Peltola opiskelee liiketaloutta Kouvolan kampuksella. Hän on monimuotoryhmässä, mikä tarkoittaa sitä, että opinnot voi suorittaa työn ohessa. Sonja on pystynyt hyvin sisällyttämään projektissa työskentelyn omaan elämäntilanteeseensa. Emma Gaalan kaltaiset yritysyhteistyöprojektit ottavat aikaa ja vaativat osallistujilta paljon aloitekykyä, omaa johtamista sekä ideointikykyä. Sosiaaliseen mediaan sisällöntuottaminen on myös aikaa vievää, vaikkakin hauskaa, kuten myös Sonja on Emma Gaala projektin aikana huomannut.

Sonja Peltola opiskelee liiketaloutta Kouvolan kampuksella.

Kerrotko hieman kuka olet ja miksi olet mukana Emma Gaala-projektissa?

Olen Sonja Peltola, liiketalouden opiskelija Xamkin Kouvolan kampukselta. Osallistuin Emma Gaalan someviestintä kurssille, jossa tehtävänä oli suunnitella Emma Gaalalle somemarkkinointistrategia. Tiimimme oli yksi onnekkaista voittaja-tiimeistä ja näin ollen pääsin mukaan tähän hienoon Emma Gaala-projektiin.

Mitä olet tehnyt tähän mennessä liittyen projektiin?

Projektin kautta olen päässyt tutustumaan sosiaaliseen mediaan ihan uudesta näkökulmasta. Takana on lukuisia palavereja ja olemme päässeet osallistumaan mm. Emma Gaalan mediatilaisuuteen, joka oli hieno kokemus!Olen päivittänyt aktiivisesti Xamkin eri somekanavia, pääasiassa Facebookkia ja Instagramia. Olemme suunnitelleet ja toteuttaneet erilaisia julkaisuja ja järjestäneet mm. arvontoja. Lisäksi olen kuvannut ja käsitellyt valtavan määrä  kuvia ja videoita postauksiamme varten. Tekemistä on siis riittänyt!

Onko opinnoista ollut hyötyä ja jos on niin millaista?

Opinnoista on ollut ehdottomasti hyötyä! On ollut hienoa päästä toteuttamaan mm. markkinoinninkursseilla opittuja asioita ihan käytönnössä. Opiskelen monimuotoryhmässä, joten oman työn johtaminen ja aikatauluttaminen ovat minulla hyvin hallussa. Niistä taidoista onkin ollut suurta hyötyä tälläisen projektin aikana.

Mitä olet oppinut projektissa?

Tämän projektin aikana olen oppinut paljon uutta niin sosiaalisesta mediasta, markkinoinnista kuin itsestänikin. Etenkin tiimityöskentelytaitoni ovat kehittyneet valtavasti projektin aikana. Projekti on antanut minulle paljon uudenlaista osaamista ja näkökulmaa sosiaaliseen mediaan mm. maksettuun markkinointiin liittyen.

Mikä on ollut parasta?

Parasta on ollut ehdottomasti se, että olen  päässyt niin läheltä seuraamaan, kuinka tällaista Emma Gaalan kokoista tapahtumaa ja sen markkinointia rakennetaan pala palalta. On ollut myös mukava päästä tutustumaan uusiin ihmisiin ja verkostoitumaan aivan mahtavien tyyppien kanssa.

Mitä odotat varsinaiselta Gaala illalta?

Kaikki huipentuu Gaala-iltaan ja odotankin sitä todella innolla! Ilta tulee olemaan työn täyteinen, mutta eiköhän me siellä hauskaakin keretä pitämään. 😉 Aikaisempina vuosina olen seurannut gaalaa vain televisiosta, joten tuntuu hienolta päästä kurkkaamaan kulissien taakse ja aistimaan gaalatunnelmaa ihan siellä paikan päällä. En malta odottaa!

Mitä haluaisit tulevaisuudessa tehdä? Mihin haluaisit työllistyä?

Olen tällä hetkellä opintovapaalla työstäni. Luon uraa finanssialalla ja koen sen ainakin tällä hetkellä olevan juuri se minun juttuni. Kuten moni muukin ala – myös finanssiala digitalisoituu ja muuttuu vauhdilla, joten digitaalisten kanavien merkitys tulee varmasti korostumaan entistä enemmän myös pankkimaailmassa. Toivon kovasti pääseväni hyödyntämään myös tämän projektin aikana opittuja asioita nykyisessä työssäni!

Kiitos haastattelusta ja onnea Emma Gaalaan 2019!