Hei!
Olen Lilli Järvinen-Lindqvist, 34-vuotias 2 lapsen äiti. Valmistuin 2022 syksyllä yhteisöpedagogiksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta ja työskentelen koulunkäynninohjaajana Joutsenon koulussa. Yhteisöpedagogikoulutukseen tai tarkemmin polkuopintoihin hakeutuessa, minulla oli pohjalla prosessitekniikan insinöörin AMK-tutkinto ja avoimen yliopiston kautta hankitut kasvatustieteen perusopinnot. Aloitin yhteisöpedagogin opinnot polkuopiskelijana elokuussa 2020, jonka jälkeen minut valittiin tutkinto-opiskelijaksi keväällä 2021. Polkuopintojen kursseja suoritin tutkinto-opiskelijoiden kanssa samassa tahdissa ja -ryhmässä. Olimme siis käytännössä samalla viivalla. Polkuopinnot ovat oiva vaihtoehto, mikäli tutkintopaikka ei heti aukea.

 

Henkilö sinisessä hupparissa

Polkuopintojen eteneminen ja etäopiskelu

Olen suorittanut polku- ja tutkinto-opintojani monimuotona ja koronasta johtuen pääsääntöisesti etänä. Valitsin monet kurssit suoritettavaksi itsenäisesti, jotta pystyin itse aikatauluttamaan etenemiseni. Etäopiskelun hyviä puolia on ollut se, ettei ole tarvinnut ajaa Lappeenrannasta Kouvolaan, vaikka matka ei pitkä olekaan. Huonona puolena etäopinnoissa taas oli, ettei opiskelukavereita nähnyt livenä. Meillä oli kuitenkin WhatsApp-ryhmä, josta sai vertaistukea muilta opiskelijoilta opintojen aikana.

Monimuoto-opinnot mukautettuna omaan elämään

Monimuoto-opinnot mahdollistivat työnteon ja perhe-elämän opiskeluiden aikana. Toki se vaati hyvää aikatauluttamista ja läheisten tukea, mutta siitäkin selvittiin ja näin opintojen viimehetkillä on aika voittajafiilis. Yhteistyö opettajien kanssa on ollut myös helppoa ja vaivatonta.

 

Koulutus antaa hyvän pohjan työelämään

Yhteisöpedagogikoulutus on antanut minulle hyvän teoriapohjan työhöni koulunkäynninohjaajana ja etenkin haastavien oppilaiden kanssa. Olen saanut uusia näkökulmia myös omien lasten kasvatukseen. Mikäli kasvatusala kiinnostaa ja haluat saada uusia näkökulmia kasvatukseen, niin suosittelen valitsemaan yhteisöpedagoginkoulutuksen. Mikäli olet hieman epävarma alasta, valitse silloin polkuopinnot. Etenkin aikuisopiskelijoille suosittelen monimuoto-opintoja, koska silloin pystyy helposti yhdistämään työelämän, opinnot ja mahdollisen perhe-elämän.

Hyvällä aikataulutuksella ja suunnittelulla pääsee maaliin. Niin minäkin onnistuin.

 

-Lilli Järvinen-Lindqvist

Yhteisöpedagogi (AMK), nuorisokasvatus ja nuorisotyö