Lukiolainen, opiskele maksutta avoimessa ammattikorkeakoulussa AMK-tutkintoihin kuuluvia opintoja.

Xamkissa voit opiskella asuinpaikasta riippumatta – puolet tarjonnasta on kokonaan verkko-opintoja. Jos asut Kouvolassa, Kotkassa, Savonlinnassa tai Mikkelissä, voit kurkata korkeakouluopetukseen osallistumalla opintoihin jollakin Xamkin kampuksista.

Löydä oma alasi tai valitse mielenkiintoisia sisältöjä lukio-opintojen ohelle!

Elämä vie meidät yllättäville poluille.
Pidä mielesi uteliaana, avoimena ja nauti matkasta.

Viisi syytä valita AMK-opintoja jo lukiossa

1. Opiskele aiheita, joita lukiosi ei opeta

Niin kauan kuin olet 2. asteen tutkinto-opiskelija voit valita Xamkin avoimen AMK:n opintoja maksuttomasti.

Älä missaa tilaisuutta valita osana lukio-opintoja mielenkiintoisia opintoja, joissa näkökulma ja aiheet ovat taatusti erilaisia kuin oman lukiosi valinnaisissa aineissa.

2. Testaa kykyjäsi korkeakouluopinnoissa

Avoimessa ammattikorkeakoulussa opiskelu on turvallinen ja hyvä tapa harjoitella korkeakouluopiskelua. Sinun ei tarvitse maksaa opiskelusta ja saat silti opettajan ohjausta.

Laita opiskelutaitosi testiin! Kehity paremmaksi opiskelijaksi jo ennen kuin aloitat varsinaiset opinnot korkeakoulussa, oli valintasi sitten yliopisto tai ammattikorkeakoulu.

3. Käytä lukujärjestyksessä oleva tyhjä aika hyödyllisesti

4. Tiedätkö jo oman alasi? Nopeuta tulevia korkeakouluopintoja!

Avoimessa AMK:ssa suorittamasi opinnot voidaan hyväksilukea osaksi opintojasi, jos myöhemmin jatkat opiskelijana ammattikorkeakoulussa.

5. Vahvista osaamistasi esimerkiksi urheilu- tai kulttuuriharrastukseen liittyvissä aiheissa

Voit opiskella meillä muuten vaan, valikoidusti juuri niitä aiheita, jotka sinua kiinnostavat. Tarjonnastamme löydät mm. hyvinvointiin ja taiteeseen liittyviä opintoja.

Koulutuskalenteri

Kurkista lukiolaisille suositeltuun opintojaksotarjontaan!
Opintojaksot ja ilmoittautuminen koulutuskalenterissa.

Löydät lukiolaisille suositellut opintojaksot koulutuskalenteristamme www.xamk.fi/koulutuskalenteri valitsemalla avainsana-kohdasta "Suositukset lukiolaisille" ja klikkaamalla "Etsi". Hakutulokset ovat suosituksia, ja voit halutessasi tutustua tarjontaamme myös laajemmin ja valita opintojaksoja oman mielenkiintosi mukaan. Ilmoittautumislomakkeella valitse maksuperusteeksi "Toisen asteen opiskelija".

Lue lisää

Q & A

Miten laajoja opinnot ovat?
Opintojen laajuutta kuvataan opintopisteellä. Yksi opintopiste tarkoittaa n. 27 tuntia opiskelijan työtä, eli 5 opintopisteen laajuisen opintojakson työmäärä on n. 135 tuntia. Tuntimäärä on laskennallinen ja vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon olet valmis panostamaan opintojakson suorittamiseen.

Miten ilmoittaudun?
Koulutuksiin ilmoittaudutaan koulutuskalenterissa. Ilmoittautuessasi opintojaksolle koulutuskalenterissa, valitse maksuperustekohdassa ”toisen asteen opiskelija”. Pyydämme tarvittaessa läsnäolotodistuksen oppilaitoksestasi, jolla varmistamme oikeutesi maksuttomaan koulutukseen.

Kysyttävää?
Laita meille sähköpostia: avoinamk@xamk.fi

ADA SAI ONNISTUMISEN KOKEMUKSIA AVOIMESSA AMMATTIKORKEAKOULUSSA

Ada opiskeli kaksi opintojaksoa verkossa osana lukio-opintoja. - Parasta opinnoissa oli onnistumisen tunne – sain opintojaksot suoritetuiksi! Avoimessa ammattikorkeakoulussa opiskelu toi vaihtelua lukio-opintoihin, Ada kertoo.

Lue Adan haastattelu

Lue lisää

Xamk_Pulse_polkuopiskelijasta_tutkinto-opiskelijaksi_banneri

POLKUOPINNOT

Etkö saanut opiskelupaikkaa? Ilmoittaudu polkuopintoihin ja suorita AMK-tutkinnon ensimmäisen vuoden opinnot avoimessa AMK:ssa!

Lue lisää polkuopinnoista

Mitä asioita avoimessa AMK:ssa opiskelu vaatii?

Lue lisää opiskelukäytännöistä ja työvälineistä avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Katso lisätietoja opiskelusta
Tunne_huominen_banneri

Yhteishaku

Lue hakemisesta Xamkiin yhteishaussa

Siirry hakusivulle